Vine un nou val de căldură, anunțul meteorologilor! Zonele unde vor fi și 30 de grade

de: Stan Nicu
05 10. 2023

Sunt vești bune de la meteorologi. Aceștia au anunțat că vine din nou vara chiar dacă calendaristic este este luna octombrie. Vine un nou val de căldură, anunțul meteorologilor! Zonele unde vor fi și 30 de grade Celsius.

Nou val de căldură anunțat de meteorologi. Unde vine din nou vara

S-a anunțat un nou val de căldură în Europa, chiar dacă am intrat bine în luna octombrie. Astfel, vremea bună va ține și cu românii, probabil, care nu vor fi nevoiți să pornească încă centralele termice.

Conform meteorologilor, un nou val de căldură va cuprinde, în acest weekend, vestul, centrul și nord-vestul Europei. Astfel, sunt prognozate maxime de peste 30 de grade Celsius și noi recorduri termice.

Oricum, luna octombrie a debutat cu recorduri termice. Astfel, conform meteorologilor, a fost cel mai călduros început de Octombrie din istorie pentru multe țări din Europa.

Citește și: Cum va fi vremea în octombrie 2023

Vremea se răcește în weekend

Pe de altă parte, prognoza meteo pentru acest sfârșit de săptămână arată că vremea se va răci simțitor, iar ploile își vor face simțită prezența în mai multe regiuni din teritoriu.

Pentru sâmbătă, meteorologii ANM au predicționat o vreme caldă cu temperaturi mai mari decât normalul calendaristic. Mercurul din termometre va urca până la circa 25 de grade Celsius, în timp ce temperaturile nocturne nu vor mai depăși 12 grade Celsius.

Însă, începând cu ultima zi a acestei săptămâni, adică duminică, 8 octombrie, conform ANM, vremea se va schimba radical. Vântul va sufla cu mai multă putere, iar temperaturile  vor scădea simțitor, în sepcial în jumătatea de nord a țării, iar în restul regiunilor temperaturile se vor situa peste mediile climatologice specifice datei calendaristice.

Cerul va prezenta înnorări temporare și va ploua în regiunile nordice, centrale și în zonele mai înalte. De asemenea, vântul va sufla cu putere, în ralafe de până la 80 de kilometri la oră cu precădere în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură.

Toamna 2023 nu se instalează încă

De asemenea, în nordul Moldovei termometrele vor indica până la 12 grade, iar în Muntenia temperaturile se ridică până la 27 de grade Celsius. Valorile minime se vor încadra în intervalul 1-11 grade Celsius. În cursul nopții și dimineața se vor crea condiții de ceață.

”Avem însă un semnal că se va răci duminică în jumătatea de nord a țării, luni și în cealaltă jumătate, așa că este foarte probabil ca în prima zi a săptămânii care urmează temperaturile maxime să fie undeva între 12…13 grade până la cel mult 17…18 grade.

Citește și: Când va ninge pentru prima dată în București în iarna 2023

Însă această răcire nu ne spune neapărat că se instalează toamna, pentru că săptămâna următoare va avea variații termice pe încălzire. Deci va fi o răcire de scurtă durată”, a spus meteorologul ANM, Alina Șerban, potrivit Antena 3 CNN.