Vin 358 de milioane de euro de la UE. Cine sunt românii care vor beneficia de acești bani

Vin 358 de milioane de euro de la UE. Cine sunt românii care vor beneficia de acești bani
Ce măsură a aprobat Comisia Europeană

Vești bune pentru foarte mulți români! Pandemia de coronavirus le-a pus bețe în roate tuturor atunci când vine vorba despre afaceri și locuri de muncă, așa că 358 de milioane de euro o să vină din partea UE pentru a rezolva anumite probleme grave.

Anunț de ultimă oră. Ce români o să primească bani de la UE

Comisia Europeană a adoptat schema românească pentru ajutoarele de stat. Societățile afectate de pandemia de Covid-19 și de restricțiile impuse o să aibă parte de sprijin pentru a depăși provocările din ultima perioadă. Aproximativ 4.000 de firme înființate înainte de 2018 vor beneficia de ajutor.

„Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 358 de milioane EUR (1,772 miliarde RON) pentru a sprijini întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-urile) afectate de pandemia de coronavirus şi de măsurile restrictive pe care guvernul român a trebuit să le pună în aplicare pentru a limita răspândirea virusului.”, anunță CE, potrivit Adevărul.

Ajutoare de stat pentru români. Ce măsură a aprobat Comisia Europeană

O sumă maximă de 1 milion de euro per beneficiar o să îi ajute pe cei care s-au confruntat cu probleme aduse de pandemia de Covid-19. Sprijinul public a fost aprobat în temeiul cadrului temporar pentru ajutoarele de stat, așa că subvențiile directe o să vină în sprijinul IMM-urile din sectoarele afectate.

Construcțiile, comerțul, repararea autovehiculelor și motocicletelor, industria prelucrătoare, transportul și depozitarea se numără printre sectoarele care au trecut printr-o perioadă dificilă. Sumele primite de la UE ar ajuta în jur de 4.000 de societăți pentru a reuși să reziste și să treacă peste provocări.

Comisia Europeană a adoptat această măsură considerată necesară și adecvată pentru a rezolva perturbarea gravă a economiei. Afacerile pe care le au românii au suferit foarte multe schimbări încă de la începutul pandemiei, multe rămânând fără profit sau fără angajați.

Ce societăți pot să aplice pentru acești bani. Ce reguli trebuie să respecte

De asemenea, societățile care își doresc să aibă parte de ajutor financiar trebuie să respecte câteva reguli. Schema românească respectă condițiile prevăzute în cadrul temporar, așa că multe IMM-uri pot beneficia de sume uriașe de bani pentru a putea să traverseze în siguranță perioada dură.

Societățile eligibile sunt cele care au fost înființate înainte de 31 decembrie 2019. De asemenea, trebuie să se demonstreze că ele au înregistrat profituri de exploatare în 2019 pentru a primi sprijinul care o să se acorde până la data de 31 decembrie 2021 pentru nu mai puțin de 4.000 de societăți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI