Viktor Orban, jignit de un mare antrenor, de etnie maghiară. „De ce o sprijină Ungaria pe Rusia? Pentru că poate obține gaz la un preț mic”

Viktor Orban, jignit de un mare antrenor, de etnie maghiară. „De ce o sprijină Ungaria pe Rusia? Pentru că poate obține gaz la un preț mic”

Viktor Orban a supărat mulți lideri europeni și americani după ce nu a condamnat ferm invazia din Ucraina și după ce a spus că nu mai susține sancțiunile alte sancțiuni economice îndreptate asupra Fererației Ruse. Un fost jucător și antrenor din Ucraina, de etnie maghiară, l-a atacat pe prim-ministrul guvernului Ungariei. Jozsef Szabo i-a reproșat liderului de la Budapesta această poziție și a folosit la adresa acestuia cuvinte rasiste.

Viktor Orban, atacat dur de un fost antrenor ucrainean, de origine maghiară

Acțiunile lui Viktor Orban au stârnit multe semne de întrebare. Premierul maghiar nu susține sancțiunile economice împotriva Federației Ruse, în contextul crizei uriașe din Ucraina. A fost unul dintre liderii europeni care au continuat să negocieze cu Vladimir Putin și și-a trimis mai mulți emisari la Moscova, ca să cumpere gaz rusesc la prețuri mici. De fiecare dată a spus că acesta este interesul Ungariei și că nu vrea ca țara lui să treacă printr-o criză economică de proporții.

Un fost mare antrenor ucrainean l-a atacat dur pe Viktor Orban. Interviul lui a fost de la început până la sfârșit un discurs rasist. Jozsef Szabo are 82 de ani și s-a născut la Ujhorod, un oraș care în perioada respectivă aparținea Ungariei.

„Uitați-vă ce au făcut rușii în Bucha, în Izium. Cum este posibil așa ceva? Sunt nebuni! Iar acest maghiar, Orban…

În primele luni ale războiului, m-am pronunțat împotriva lui Orban într-un interviu, atunci când a spus că atrocitățile din Bucha au fost înscenate. Ei bine, este un gunoi, un țigan nenorocit care îl pupă în fund pe Putin”, a spus Jozsef Szabo.

Fostul antrenor spunea într-un interviu acordat în luna aprilie că îi este rușine că are origini maghiare. Acum își dorește ca Ungaria să fie scoasă din Uniunea Europeană.

„Dă, Doamne, ca Ungaria să fie scoasă din Uniunea Europeană! Încă susțin politica Rusiei, spun că rușii ne-ar putea captura în două zile dacă ar vrea. Cine sunteți voi să spuneți asta? Lumea întreagă ține partea Ucrainei, deoarece vede că acțiunile Rusiei sunt greșite.

De ce o sprijină Ungaria pe Rusia? Pentru că pot obține gaz la un preț mic, iar Orban este teribil de corupt. Alt motiv este că Orban era sigur că Rusia ne-ar învinge și i-ar oferi Ungariei Transcarpatia (n.r. – regiune din vestul Ucrainei, aflată la granița cu Ungaria)”, a declarat Szabo într-un interviu acordat FanDay, citat de TSN.

Jozsef Szabo a jucat la Spartak Ujhorod, Dinamo Kiev, Zorya Luhansk și Dinamo Moscova și are 76 de meciuri în naționala URSS. A antrenat Dinamo Kiev, dar a fost și selecționerul naționalei Ucrainei.