VIDEO Simona Halep, la 16 ani, în platoul lui Cătălin Măruță, la PRO TV. Cum arăta, după ce a câștigat Roland Garros-ul la junioare

VIDEO Simona Halep, la 16 ani, în platoul lui Cătălin Măruță, la PRO TV

Născută într-o familie de aromâni, în Constanța, a început să joace tenis la 4 ani, iar de la 6 ani a început să practice zilnic acest sport. La 15 ani s-a mutat în București și de atunci a început să viseze. La 16 ani a fost în platoul lui Cătălin Măruță, la Pro TV, și a vorbit despre superstițiile sale de atunci și victoria la junioare.

VIDEO Simona Halep, la 16 ani, în platoul lui Cătălin Măruță, la Pro TV

Simona Halep a câștigat turneul de la Wimbledon 2019, după finala câștigată cu 6-2, 6-2 în fața fostului număr 1 mondial, Serena Williams…dar asta știe o lume întreagă deja. Să vedem mai bine parcursul ”reginei tenisului mondial”. La 4 ani a început să ia contact cu sportul alb, la 6 ani practica deja zilnic tenis, iar la 15 s-a mutat în Capitală și a început să lucreze pentru a-și îndeplini visurile. După muncă, disciplină și așteptare, au început să apară și rezultatele.

VIDEO Simona Halep, la 16 ani, în platoul lui Cătălin Măruță, la PRO TV. Cum arăta, după ce a câștigat Roland Garros-ul la junioare
Trofeul Turneului de junioare la Roland Garros în 2008

În 2008, la turneul junioarelor de la Roland Garros, constănțeanca a fost desemnată cap de serie numărul nouă. În primul tur a zdrobit-o pe Charlotte Rodier (6-4, 6-1), apoi pe daneza Karen Barbat (6-3, 6-1). În turul trei, sportiva a trecut de a cincea favorită, Jessica Moore(6-0, 6-1), pentru ca mai apoi în sferturi să o învingă pe Ksenia Lykina(6-1, 6-2). În semifinae, Simona Halep a trecut de a doua favorită, Arantxa Rus (6-2, 7-5). În cele din urmă, a câștigat o finală 100% românească în fața celei de-a 10-a favorită, Elena Bogdan.

Despre reușita sa la Roland Garros, obținută la o vârstă fragedă, a povestit în cadrul emisiunii lui Cătălin Măruță, de la Pro TV. Simona, timidă și nesigură pe atunci, fâstâcindu-se pe scaun, a vorbit despre parcursul său până la câștigarea trofeului la junioare și despre suprema sa superstiție, cea de a nu se întoarce din drum odată ce a ieșit din casă. Cu părul mai deschis decât acum, coafată diferit, machiată după moda de atunci, îmbrăcată tot în alb, Simona a bucurat publicul și în acel moment, chiar dacă în palmares nu adunase atâtea victorii ca acum. Sportiva a purtat o discuție deschisă, a vorbit despre familia sa, cum o face întotdeauna, și despre visurile care astăzi i s-au îndeplinit tocmai pentru că și-a păstrat disciplina, atitudinea unui om modest și a muncit fără să se uite la ceas.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI