VIDEO Peggy, ursoaică panda roșie, adusă la Zoo Brașov. Curând va avea și partener

de: Iorgu Ianusi
08 04. 2019

Peggy, un exemplar de urs panda roșu, s-a mutat la Zoo Brașov. Femela a fost adusă din Suedia și, temporar, se află în carantină, pentru că trebuie să se învețe cu noua ei casă.

Nu peste multă vreme, însă, va putea primi vizite și va putea fi admirată.

„Urmează o perioadă de carantină și de adaptare, după care, în funcție de recomandările medicului veterinar, va putea fi văzută de către vizitatorii noștri.” Alin Pânzaru, director Zoo Brașov

Peggy va avea în curând și un partener, care să-i aline singurătatea și să formeze o pereche, spune directorul grădinii zoologice din Brașov, Alin Pânzaru.

„În dimineața zilei de sâmbătă, 6 aprilie, după un transport fără probleme, femela de panda roșu primită de la Zoo Kolmarden (Suedia) a ajuns în noul ei amplasament de la Grădina Zoologică Brașov. Acest exemplar, unic în România, face parte din programul de reproducere și conservare coordonat la nivel european de EAZA (Asociația Europeană a Grădinilor Zoologice și Acvariilor), urmând ca în urma indicațiilor coordonatorului acestui program, să aducem și un mascul în vederea formării unei perechi reproducătoare.” Alin Pânzaru, director Zoo Brașov

Panda roșu, urs sau raton?

Deși s-a crezut o vreme că ar fi o rudă a urșilor panda, exemplarele de panda roșu (Ailurus fulgens) sunt, de fapt, înrudiți cu ratonii și dihorii, cum au demonstrat analizele moleculare.

Au rămas asociate, însă, prin denumire, ursuleților, poate și pentru că în copaci sunt foarte agile, dar la sol aceste exemplare se mișcă destul de greoi.

Cu un cap și corp de o lungime medie estimată de peste 60 de centimetri, simpaticele animăluțe au coade de jumătate de metru și blana roșcată. Pe față au pete albe iar pe coadă inele negre.

Poreclit „ursul pisică” sau „pisica vulpe”, panda roșu trăiesc în Nepal, la mari altitudini, dar și în zonele înalte din China.