VIDEO Pacienții covid-19 din Spitalul Elias nu au toaletă! Își fac nevoile în saci de gunoi. Ce fac cu ei apoi e ireal

Spitalul Elias: Pacienți COVID-19, nevoiți să-și facă nevoile în saci de gunoi

O pacientă care se afla în așteptarea rezultatului testului pentru COVID-19 a fost izolată într-un salon care nu dispune de toaletă. Unii dintre pacienții din Spitalul Elias au fost nevoiți să se descurce cum pot pentru a-și face nevoile.

Spitalul Elias: Pacienți COVID-19, obligați să-și facă nevoile în saci de gunoi

O femeie aflată în așteptarea rezultatului pentru testul COVID-19 a fost carantinată într-un salon care nu dispunea de toaletă. Aceasta a fost nevoită să se descurce pentru a-și face nevoile, așa că a apelat la un recipient destinat persoanelor care nu se pot deplasa până în momentul în care o infirmieră a venit și a ridicat reziduurile. Pacienta a trimis redacției Newsweek un filmuleț în care arăta condițiile șocante în care a stat în izolare.

Reprezentanții instituției medicale au susținut că nu aveau de ales pentru că toate saloanele în care exista baie erau deja ocupate. Femeia a detaliat situația de-a dreptul jenantă în care s-a aflat și a susținut că este regretabil ca eforturile personalului spitalului pus integral la dispoziția pacienților cu COVID-19 să fie umbrit de aspecte operative.

Saloanele sunt în continuare epuizate, iar situația în România fluctuează în ultima perioadă, dar continuă să mențină îngrijorate autoritățile.

Izolare fără acces la toaletă la Elias

Nevoi fiziologice făcute în pungă, asta li se cere la Elias unor pacienți aflați în izolare.shorturl.at/eivyQ

Publicată de Newsweek Romania pe Duminică, 23 august 2020

„Trebuie să stau două zile într-un salon fără toaletă”

„M-au băgat în izolare din cauza COVID-19. Până iese rezultatul testului, trebuie să stau două zile într-un salon fără toaletă. Mi se pare inuman așa ceva. Mi s-a zis să nu părăsesc salonul, dar nu am toaletă. Mi s-au adus saci, să fac în saci și să stau cu materiile fecale în salon. Este ceva inuman sa fiu forțată să folosesc saci. Mă învață infirmiera cum să folosesc saci, la început mi-am zis că o fi o glumă, dar nu e. Este regretabil ca eforturile personalului unui spital pus integral la dispoziția nevoilor pacienților, atât ca spital de urgență, cât și ca spital de fază 2, să fie umbrite de aspecte strict operative, prezentate în afara contextului funcțional care le-a generat”
Pacienta (Sursa: newsweek.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI