Video nemaivăzut cu Loredana Groza. Tânăra cu un talent extraordinar se încălzea la reşou în căminul cultural, iar Cabinetul 2 făcea alergie la ea

Video nemaivăzut cu Loredana Groza. Tânăra cu un talent extraordinar se încălzea la reşou în căminul cultural, iar Cabinetul 2 făcea alergie la ea
Video nemaivăzut cu Loredana Groza. În ce condiții trăia tânăra de la acea vreme. Imagini surprinzătoare pentru fani.

Video nemaivăzut cu Loredana Groza. Celebra cântăreață, acum în vârstă de 52 de ani, a avut parte de un început fulminant în industria muzicală. Totuși, cariera sa a fost amenințată în repetate rânduri de regimul ceaușist. Tânăra cu talent extraordinar nu s-a aflat niciodată în grațiile cuplului prezidențial de dictatori de la București. Află în rândurile de mai jos cu ce provocări a trebuit să se confrunte artista pentru a avea succes în muzică.

Video nemaivăzut cu Loredana Groza

Un video nemaivăzut despre Loredana Groza oferă o nouă perspectivă asupra debutului muzical al artistei. Celebra cântăreață a ales să urmeze o carieră muzicală pe vremea când, la București, era în funcție dictatorul Nicolae Ceaușescu. Paradoxal sau nu, chiar dacă românii îi adorau vocea sublimă, cuplul prezidențial nu o plăcea deloc pe artistă.

Realizatoarea de televiziune Mariana Şoitu, legenda TVR, a dezvăluit într-un videoclip în care a fost difuzat un interviu din anul 1993, că Loredana Groza a avut un început muzical complicat. Iar asta din cauză că măsurile erau atunci foarte drastice. Unii soliști nu erau deloc în grațiile Cabinetului 2, adică ale Elenei Ceaușescu.

„Erau câţiva solişti pe atunci care aveau probleme la Cabinetul 2, printre care şi Loredana. Cabinetul 2 avea alergie. Cu toate acestea, a fost sprijinită de admiratori în toate turneele. Noi am încercat să o strecurăm în programele noastre”, a spus realizatoarea de televiziune Mariana Şoitu.

Dacă acum Loredana Groza este apreciată pentru formele sale voluptoase, pe vremea lui Nicolae Ceaușescu a avut mari probleme din cauza lor. Potrivit informațiilor din presa românească, regimul dictatorial a interzis, la un moment dat, difuzarea unor piese ale cântăreței și a încercat să o retragă din atenția publicului.

Ce spunea Loredana Groza într-un interviu din ’93

Talentul incomparabil al artistei a fost, însă, apreciat la adevărata sa valoare de către români. Acest lucru a ajutat-o pe tânăra cântăreață să depășească cu brio provocările timpurilor. Nu a dus o viață deloc ușoară. La fel ca mulți alții, Loredana Groza se încălzea la reşou, în căminul cultural.

Singura dorință a ei era să facă oamenii să se simtă bine. La un moment dat, a fost invitată să cânte la o fabrică unde lucrau doar femei. În interviul din anul 1993, cântăreața recunoaște că a trăit cu mari emoții acele momente.

De cele mai multe ori, singura plată pentru artiștii care au activat în perioada regimului ceaușist a fost fericirea publicului. Pe lângă faptul că avea – și are – o voce foarte bună, Loredana Groza a știut întotdeauna cum să depășească granița scenei. Asocierea cu compozitorul Adrian Enescu şi cu actorul Ion Caramitru au legimitat talentul cântăreței.

„În urmă cu vreo 9 ani am început să fac treaba asta. Mai întâi, ambiţionata de dorinţa de a deveni cântăreaţă. Nu îmi dădeam seama cât de greu urma să fie ceea ce fac acum. Dar aş face acelaşi lucru dacă ar fi să o iau de la capăt. Există satisfacţii sociale, morale şi financiare în această meserie, dar plătim şi un tribut”, a spus Loredana Groza, în interviu din anul 1993.