Victorie finală pentru Xonia după problemele cu legea. Avocata artistei, despre calvarul prin care a trecut în ultimul an: “Fapta nu există” EXCLUSIV

de: Rebeka Pascu
22 05. 2024

În vara anului trecut (iunie 2023), Xonia, pe numele din buletin Loredana Sachelaru, a fost acuzată de Poliția Română că a condus sub influența substanțelor interzise, deși artista a negat că s-a urcat băută și drogată la volan. În prezent, testele făcute de medicii legişti au arătat că vedeta avea dreptate și că aceasta nu consumase cocaină. Acum, cântăreața ia în calcul să dea în judecată Poliția Română? Iată ce a declarat, în exclusivitate pentru Playtech-Știri, avocata Xoniei, Katia Cicală.

Xonia scapă de problemele cu legea

Rezultatele recente de la Institutul de Medicină Legală (IML) contrazic drug-testul făcut de agenţii de la Poliţia Rutieră, care a indicat că Xonia se afla sub influenţa substanţelor interzise la volan, când au oprit-o în trafic în vara anului trecut.

Exclusiv pentru Playtech-Știri, avocata Xoniei, Katia Cicală, ne-a oferit mai multe detalii despre acest caz. Aceasta ne-a dezvăluit că artista a trăit un calvar în tot acest timp, vedeta fiind „nevinovată, dar cercetată penal pentru o infracțiune pe care nu a săvârșit-o”.

„Rezultatul a fost acela că în corpul Xoniei nu a existat nicio substanță psihoactivă. Rezultatele au fost negative. În momentul în care a fost oprită de către poliție în trafic, rezultatele de la DrugTest a fost un rezultat pozitiv cocaină, dar acel rezultat a fost fals pozitiv. Rămâne să mă consult cu Xonia, să luam o decizie în acest sens (n.r. – să dea în judecată Poliția Română), intenția noastră fiind pe viitor ca alți oameni sa nu mai sufere, să nu treacă prin calvarul prin care ea a trecut în această perioadă de un an de zile, fiind nevinovată, ea era cercetată penal pentru o infracțiune pe care nu a săvârșit-o.

Mai departe, dosarul a fost închis, s-a dispus clasarea pentru săvârșirea infracțiunii de pozitiv cocaină, inițial fiind deschisă cercetarea penală. În acest moment, s-a clasat pentru că fapta nu există, având în vedere rezultatele de la INML”, ne-a spus Katia Cicală.

Vedeta s-a confruntat cu acuzați grave

În iunie 2023, Xonia a fost oprită de oamenii legii, în jurul orei 04:00, pe o stradă din Sectorul 2 al Capitalei. Testele făcute atunci au arătat că vedeta avea o concentrație de 0,30 g/l alcool pur în aerul expirat și era sub influența substanțelor interzise.

„La data de 23 Iunie a.c., în jurul orei 04:00, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Brigada Rutieră, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au procedat la oprirea unui autovehicul condus de către o femeie, pe o stradă din sectorul 2.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că persoana care conducea autovehiculul se afla sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor interzise, dar și că nu avea dreptul de a conduce pe teritoriul României.

În acest context, a fost deschis dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art. 336 alin.2 și art. 335 alin.2 din Codul Penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2”, au transmis polițiștii atunci.