Victor Ponta, mesaj neașteptat în ziua cu cele mai multe decese Covid-19: „Ar fi o lașitate din partea mea să tac”

Victor Ponta, mesaj neașteptat în ziua cu cele mai multe decese Covid-19: „Ar fi o lașitate din partea mea să tac”
Fost premier, Victor Ponta

Victor Ponta revine în atenția publicului cu un mesaj neașteptat, ceea ce arată clar îngrijorarea acestuia cu privire la impactul dezastruos al pandemiei asupra societății. Aflat pe un scaun într-o unitate medicală, fostul premier, recent vaccinat, le adresează cetățenilor un îndemn cu privire la imunizarea anti-Covid-19, dându-se drept exemplu pe el și familia sa.

„Știu că voi atrage multe critici”

Într-o perioadă extrem de grea pentru România, numeroși medici și politicieni se implică în această luptă cruntă cu valul patru al pandemiei. Potrivit specialiștilor, procentul mic de vaccinare este principalul motiv pentru care țara noastră este pe primul loc din Europa la numărul decesulor Covid-19. Din acest motiv, fostul premier s-a alăturat persoanelor care promovează vaccinarea ca fiind singura armă împotriva acestui virus din ce în ce mai agresiv.

„În ziua în care peste 500 de oameni și-au pierdut viața cred că ar fi o lașitate din partea mea să tac ; simt nevoia să spun ceva ce ar trebui să spună orice persoană care ocupă ( sau a ocupat, în cazul meu ) o funcție de demnitate publică: vă rog să vă vaccinați!

Spre deosebire de alți politicieni “pe val” nu vă spun să faceți ceva ce eu și copiii mei nu am face, nu mă gândesc câte voturi câștig sau pierd de la cei supărați pe un Președinte și un Guvern care s-au dovedit, din păcate, total iresponsabili!

Știu că voi atrage multe critici și înjurături ( și zău că nu le duc lipsa), știu că nu poți impune ceva unor oameni care au alte convingeri, știu că vaccinul nu rezolvă tot, știu că nu îi poți convinge doar cu un îndemn pe cei convinși să nu facă!

De azi copiii mei sunt vaccinați cu doză a două. Eu, mama și ceilalți adulți din familia mea am făcut doză a treia și simt nevoia să spun asta știind că mii de oameni citesc ceea ce scriu. Și dacă o să conving un singur om tot cred că am făcut ceva bun!”, scrie Victor Ponta pe Facebook.

Klaus Iohannis, despre măsurile de urgențe adoptate în România

După cea mai neagră zi de la începutul pandemiei, Klaus Iohannis a declarat, marți seară, într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni, că în acest moment, țara noastră are nevoie mai mult ca niciodată de niște măsuri urgente de stopare a transmiterii comunitare. Acesta a explicat că orice măsură va avea ca rezultat acest lucru, va fi imperios introdusă.

„Sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă, fie că vorbim de certificatul verde, fie alte măsuri care să reducă mobilitatea și interacțiunea umană, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma și aplica, indiferent cât de nepopulare ar părea”, a precizat Klaus Iohannis.

Vă reamintim că, în cursul acestei zilei, Klaus Iohannis va avea o ședință cu responsabilii guvernamentali pentru a institui „măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor”.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI