Ponta îl acuză pe Dragnea de violențele de la protest: care e „miza uriașă”

de: Andrei Simion
12 09. 2018

Victor Ponta a declarat pe 12 septembrie că Liviu Dragnea ar fi, indirect, în spatele violențelor de la protestul din 10 august.

Ultimul atac al lui Ponta la adresa lui Dragnea a venit direct de la Timișoara. Fostul premier e convins că s-a dorit să existe violenţele din 10 august. El a spus că e evident că este o miză uriaşă. E coroborată cu atacul lui Dragnea la adresa lui Augustin Lază, procurorul general.

„Eu vă spun un lucru: am fost patru ani prim-ministru, ştiu foarte bine că înainte de proteste, şi am avut destule proteste, poţi să te organizezi tu, Guvernul, ca să eviţi violenţele,  motiv pentru care patru ani de zile, deşi au fost suficiente proteste în faţa Palatului Victoria, nu aţi văzut niciun jandarm bătut, niciun om bătut”, a declarat Ponta.

„[…] Poţi să te organizezi ca să ai violenţe şi le spui jandarmilor «ia veniţi de cinci ori decât ca de obicei si apucati-vă…» că jandarmii fac ce li se dă ordin, nu? Din acest punct de vedere, sunt absolut convins că s-a dorit să existe acele violenţe, evident acele violenţe au scăpat de sub control”, a completat el.

N-a uitat nici de Viorica Dăncilă, omul pus de Dragnea în fruntea Guvernului. „[…] a fost trimisă în concediu în mod intenţionat pentru ca domnul Dragnea cu doamna Carmen Dan să coordoneze violenţele pentru ca apoi să vină cu minciuna asta cu lovitura de stat”, a mai spus Ponta.

Declarațiile lui Ponta vin în aceeași zi în care Jandarmeria acuză o lovitură de stat. Aceasta ar fi fost planificată pentru protestele din 10 august. În acest sens a făcut o sesizare la DIICOT în acest sens și instituția cere procurorilor să facă verificări.

Jandarmeria invocă un articol (2/397) din codul penal. Conform acestuia, e pedepsită drastic „schimbarea ordinii constituționale, care pune în pericol securitatea națională”. Astfel, Jandarmeria acuză, oficial, o tentativă de lovitură de stat și susține prin acest demers discursul PSD din ultimele săptămâni.