Victor Pițurcă și marele său regret. Puțini români știu asta despre fostul selecționer al României

Victor Pițurcă și marele său regret. Puțini români știu asta despre fostul selecționer al României
Victor Piturca regreta ca nu a prins un Campionat Mondial ca antrenor al nationalei

Victor Pițurcă și marele său regret. Puțini români știu asta despre fostul selecționer al României. Ce se întâmplă în viața marelui fotbalist, citiți în rândurile de mai jos.

Victor Pițurcă a recunoscut totul. Care este cel mai mare regret al fostului fotbalist

Victor Pițurcă a făcut dezvăluiri despre marele său regret. Puțini dintre români știu că cel mai mare regret din viața fostului fotbalist și antrenor este necalificarea la un Campionat Mondial.

”Când eu făceam 0-0 cu Franța, la Euro 2008, zicea presa că România joacă urat, că vai ce meci groaznic. Apoi am făcut 1-1 cu Italia, în meciul acela fantastic, când am avut 1-0, iar la 1-1 a ratat Mutu penalty. Acele două meciuri și-au pus amprenta asupra evoluției jucătorilor. S-au superconcentrat, cu Franța, dar mai ales cu Italia, și cu Olanda nu ne-a mai ieșit ce ne-am propus, așa că am părăsit turneul final.

Victor Pițurcă, aspru criticat

Și țin minte cât de urât am fost atacat, o atmosferă de nedescris în țară, la revenire. De-a lungul perioadelor de la națională eu m-am confruntat cu astfel de critici. Mi-am văzut de treabă și am reușit niște performanțe notabile.

Marele meu regret este că n-am calificat România la un turneu final de campionat mondial. Am pierdut acel baraj și este un regret al carierei. La câteva luni am jucat iar cu Grecia, la Atena, și am câștigat cu 1-0. I-am îngropat pe greci, de acolo ei s-au dus în cap, iar eu am calificat România la Euro. Am făcut egal cu Ungaria și am bătut în Finlanda în acea campanie”, a declarat Pițurcă la Sport Total FM.

Victor Pițurcă, la un pas de Campionatul Mondial

Cu Victor Pițurcă ca antrenor, naționala a ratat la baraj calificarea la Mondialul din 2014, după 1-1 și 1-3 cu reprezentativa Greciei. După asta, în startul campaniei pentru Euro 2016, România, de asemenea condusă de Victor Pițurcă, a învins Grecia, la Atena, cu scorul de 1-0, gol marcat de Ciprian Marica.

Pe de altă parte, Victor Pițurcă, în vârstă de 64 de ani, nu mai crede în șansele calificării naționalei la Campionatul Mondial din 2022, dar spune că Mirel Rădoi nu ar trebui să plece de la cârma echipei naționale.

Victor Pițurcă nu crede în șansele de calificare ale naționalei la CM 2022

”Nu știu dacă se mai întâmplă ca jucătorii să dea totul pentru echipa națională. Dacă nu vii cu sufletul la echipa națională, atunci nu putem vorbi de performanță. Mi-ar plăcea că Mirel Rădoi să rămână, antrenorii să înțeleagă că e o tagma hulită, foarte greu să găsești un antrenor care să-și facă treaba așa cum trebuie. Oricine ar veni și oricine ar fi selecționer, cred că nu merită să fie hulit de ceilalți antrenori.

Suntem antrenoi și avem nevoie de susținere. Toată lumea este vinovată, când vine vorba de echipa națională, iar cei care sunt acolo în mijloc, ei sunt scoși țapi ispășitori. Rădoi trebuie să analizeze și să evalueze situația, eu știu că e un luptător și va merge înainte, nu trebuie să renunțe. Calificarea la turneul final e dusă pe apa sâmbetei, din cauza programului greu, în primul rând. Sunt meciuri foarte dificile. Ați văzut, eu zic că am avut noroc că am bătut Macedonia, o națională foarte puternică”, a declarat Victor Pițurcă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI