Victimele traficului de carne vie din România, respinse de societate după ce sunt salvate: „Colegii tratează aceste fete ca pe niște leproase“

Victimele traficului de carne vie din România, respinse de societate după ce sunt salvate: „Colegii tratează aceste fete ca pe niște leproase“
Victimele traficului de carne vie din România sunt respinse de societate

În România, victimele traficului de carne vie sunt fără ajutor. Abia scăpate din mâinile proxeneților, fetele sunt privite cu ochi răi și judecate de cei din jur. Cu toate că ele au trăit o dramă și nu este vina lor, unii oamenii nu le pot ierta trecutul.

Victimele traficului de carne vie

România este una dintre țările care transportă un număr mare de persoane traficate sexual din Uniunea Europeană. Din păcate, țara noastră face prea puține eforturi pentru a combate această problemă. Statul sau societatea nu reușesc să salveze victimele acestor abuzuri.

Mai rău, există cazuri în care fetele sunt împinse și mai tare în prăpastie. De aceeași părere este și avocatul ieșean Călin Pipernea. În ultima vreme, a acceptat pro bono mai multe dosare de trafic de persoane. În toate cazurile, el este apărătorul victimelor.

„În marea lor majoritate, fetele sunt minore și provin din mediul rural. Problema e foarte complexă. Statul nu face nimic, nici ONG-urile. Foarte multe asociaţii aplică pentru programe europene, dar în afara de vorbărie, ședințe și planuri pe hârtie nu se face nimic. Am participat la vreo două întâlniri de acest gen, ședințe la care a fost și un polițist și un funcționar de pe la primarie care dormea pe el. ONG-ul a bifat activitatea ca fiind de mare efect și gata. În realitate, situația e dramatică”, arată avocatul Călin Pipernea.

Percepția oamenilor asupra victimelor traficului de carne vie

Majoritatea oamenilor le percep pe victimele traficului de carne vie ca fiind niște individe care au ales de bunăvoie o asemenea ocupație. Peste jumătate din victime sunt minore. Majoritatea provin din medii unde lipsa de educație și sărăcia predomină.

„În 99% din cazuri, această concluzie e falsă. Fetele acestea, mai ales minorele, ajung pe străzi fiind gonite de părinți, bătute la școală, fără bani sau rost în viaţă. Altele sunt plasate în asemenea combinații de către . Odată ajunse la mâna traficanților, acestea devin sclave, li se ia telefonul mobil, sunt mutate dintr-un apartament în altul, drogate și tot aşa. Unele reușesc să scape. Altele, nu, și se alege praful de ele”, a mai transmis Călin Pipernea.

În acest fel, zonele defavorizate din țară devin o „mină de aur” pentru proxeneți. Aceștia, cu false promisiuni, reușesc să păcălească fetele și să le ofere pe viață pe care o vor regreta în viitor. De cele mai multe ori, cele condamnate sunt tot victimele, făcând parte dintr-un lanț nesfârșit de traficanți de carne vie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI