Victima părintelui Calistrat, filmată în timp ce ar fi hărțuit alt preot. Ce s-a întâmplat între cei doi, în biserică VIDEO

de: Ștefan R. Apostol
16 11. 2022

La începutul acestei luni apăreau în spațiul public imagini cu părintele Calistrat lovind una din enoriașele sale. Imediat au venit și reacțiile BOR pe marginea imaginilor și a scandalului iscat. Numai că, noi informații spun că, de fapt, enoriașa în cauză n-ar fi nici pe departe nevinovată. Au apărut alte imagini în care victima părintelui Calistrat este filmată în timp ce ar fi hărțuit alt preot.

Părintele Calistrat și scandalul public

Pe 10 noiembrie spațiul public era invadat de imagini video cu Părintele Calistrat lovind una din enoriașele sale. Conform mărturiilor, totul ar fi plecat de la o ceartă între victima părintelui și o altă enoriașă, amaândouă aflate în incinta bisericii. Momentul cu pricina a fost filmat și publicat imediat pe rețelele de socializare, părintele Calistrat fiind văzut cum lovește cu pumnul victima.

Deja în plin scandal cu părintele Visarion Alexa, BOR a reacționat imediat prin textul publicat de purtătorul de cuvânt, Vasile Bănescu:

„Impostura morală și spirituală răbufnește uneori, inevitabil, prin gesturi și cuvinte nepotrivite sau pur și simplu printr-un act necontrolat de violență.

O violență demascată brusc. Diavolul, cel care inspiră slava deșartă, cel care ațâță plăcerea de a fi adulat public și care ne joacă abil pe degete, inducându-ne o imagine deformată de sine și făcându-ne să credem că am fi importanți, e, sub masca unui ins cumsecade și hâtru, agresiv și vulgar”, a transmis Vasile Bănescu.

Victima părintelui filmată în timp ce ar fi hărțuit alt preot

Deși reprobabil gestul făcut de părintele Calistrat, noi informații vin să arate că victima acestuia nu este străină de hărțuirea altor preoți. Pe Facebook a apărut un clip video exact cu femeia care i-a picat victimă părintelui Claistrat. Imaginile o arată în timp ce se afla în biserică, și începând să filmeze preotul de aici. Acesta, după cum se vede în clip, îi atrage atenția că nu ar trebui să facă asta. Ulterior începe și el să o filmeze.

Conform mai multor mărturii, atât femeia. cât și sora acesteia, nu ar fi la prima abatere de acest fel. În presa locală au apărut și alte date despre cele două. Informațiile publicate relevă faptul că cele două ar avea probleme psihice. Mărturiile unor credincioși, conform Ego.ro, care frecventează același lăcaș de cult, spun că cele două îi provoacă pe credincioșii și preoții de aici, fiind extrem de cunoscute pentru genul acesta de practici.

Referitor la incidentul în care a fost implicat, părintele Calistrat a dat o declarație în care spune că: „Mare problemă nu s-a întâmplat. Unu. Acolo este un cimitir într-o coastă, unde mai vin enoriaşi din afară şi îşi iau locul. Iar fetele astea, au 2-3 locuri, şi cred că au deviaţii de comportament sau puţină isterie.”