Viața lui Cătălin Scărlătescu – ce face când nu gătește și cum a slăbit spectaculos

Ce face Cătălin Scărlătescu când nu gătește. Viața acestuia și cum a slăbit.

Unul dintre cei mai apreciați chefi din România este Cătălin Scărlătescu. Acesta face parte din juriul show-ului culinar Chefi la cuțite de la Antena 1. Din emisiune mai fac parte alăruri de el: chef Sorin Bontea și chef Sorin Dumitrescu. Care este viața lui Cătălin Scărătescu chiar și atunci când nu gătește?

Cum a slăbit spectaculos și ce face Cătălin Scărlătescu atunci când nu gătește

Chef Cătălin Scărlătescu s-a născut pe data de 20.06.1972, în localitatea Constanța. Are ochii căprui și este necăsătorit.

Potrivit unei declarații a lui Cătălin Scărlătescu pentru viva.ro, acesta a pornit de la munca de jos. Când avea vârsta de 16 ani, în vara anului 1987, lucra la hotel Flamingo, din Eforie Sud, pe post de curier. Atunci s-a gândit pentru prima dată că ar vrea să devină bucătar, fiind atras de:

„am văzut că şeful bucătar era cel care avea cea mai tare maşină, cea mai frumoasă casă, cei mai bine îmbrăcaţi copii şi mi-am zis că asta vreau să fiu şi eu” declara Cătălin Scărlătescu.

Cătălin Scărlătescu a fost plecat din țară

La vârsta de 20 de ani a plecat în Germania. Întors de acolo, a plecat pe mare. A lucrat pe un vapor cargo, ca stewart, timp în care a văzut 50 și ceva de țări din toată lumea, din Hong Kong până în Brazilia. S-a reîntors în Germania unde a lucrat în restaurante renumite, cum ar fi: Kempinski Sporting Club Badsarrow, și Filippo Nisi în Koln.

Când a revenit în România a fost bucătar șef al restaurantului Angels, apoi Executive Manager la Museum, Cotroceni. La restaurantul Il Gambero Rosso, a fost copartener, alături de un prieten italian. Ultimul job a fost la Howard Johnson.

Cum a slăbit Cătălin Scărlătescu

Chef Cătălin Scărlătescu a slăbit 52 de kilograme fără să  fie hotărât să țină vreo dietă. S-a hotărât să facă acest lucru, după ce a făcut niște analize a căror rezultat nu a fost tocmai bun.

„Am zis că vreau să fac o schimbare. Dar cred că erau și toate date peste cap în analize. Erau praf, nu mai dormeam bine și am zis, gata, trebuie să slăbesc. Nu mai mănânc carne deloc, nu mai beau alcool. E simplu. Eu am spus într-o zi că nu mai fumez și n-am mai fumat, la fel pot să zic orice. Nu am mâncat pâine, carne, dulciuri și nu am băut alcool, a declarat Chef Scărlătescu, într-un interviu acordat pentru viva.ro.

Cătălin Scărlătescu
Cătălin Scărlătescu – viață: cum a slăbit și ce face când nu gătește.

Dieta ținută de Scărlătescu

Acesta a mărturisit că a renunțat la pâine și a consumat mai multe crudități, apelând la sfatul medicului deoarece dieta este severă.

„Am mâncat, în schimb, doar salate proaspete, spanac, ștevie, castraveți, roșii, mere, grapefruit, prune, nuci și migdale neprăjite și nesărate. Nu contează ordinea sau cantitatea, însa nu ai voie să mănânci nimic altceva. Legumele se pot face pe grătar, verziturile se fac salate proaspete stropite doar cu lămâie (fără ulei) și un strop de sare, iar fructele se consumă proaspete”, a mai spus acesta.

Alte pasiuni ale lui chef Scărlătescu

Într-un interviu acordat pentru emisiunea protv.ro, chef Scărlătescu a fost întrebat ce pasiuni mai are în afară de gătit. Acesta a răspuns:

”Îmi place mult golful. Sunt amator, însă joc cu plăcere, de prin 2000, ori de câte ori am ocazia. Am un prieten foarte bun care are un restaurant chiar în mijlocul unui teren de golf, în Bad Griesbach, în Germania, și pe care îl vizitez cam de două ori pe an.” a declarat acesta.

O ală pasiune a sa este sailing-ul, pe care îl practică la fiecare sfârșit de vară, plecând cu barca pe mare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI