Vești triste pentru toți pensionarii din România. Noul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu, a făcut anunțul azi

Vești triste pentru toți pensionarii din România. Noul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu, a făcut anunțul azi
Vești triste pentru toți pensionarii din România.

Pensiile nu o să mai crească anul acesta deoarece nu mai sunt bani. De asemenea, nici taxele pe salarii nu vor scădea, așa cum dorea USR, tot din aceleași motive.

Vești triste pentru toți pensionarii din România

Noul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu, a spus că legea care prevede o majorare de 40 de procente a pensiilor nu poate să fie aplicată în forma în care a fost adoptată.

El a spus că nu a votat această lege, în calitate de deputat. Iar în măsura în care se va putea, se vor face analize pe această temă, dar cert este că, cel mai posibil, o variantă de creștere a pensiilor să fie propusă anul viitor, de la data de 1 ianuarie 2022, conform ministrului. Probabil că o să fie vorba despre o majorare de numai câteva procente, adică de o indexare cu inflația.

În ce privește salariile și taxele aplicate salariilor, ministrul Finanțelor a dat o veste mai puțin bună, spunând că nu ar putea fi aplicată măsura propusă de Claudiu Năsui, ministrul Economiei, susținut de USR, prin care taxele pentru salariul minim pe economie să dispară. Dan Vîlceanu a spus că o astfel de măsură, chiar și aplicată într-un singur domeniu cum ar fi HoReCa, ar aduce grave probleme la buget.

Însă presiunea pe ministrul Finanțelor este una foarte mare în perioada următoare, iar asta deoarece anul viitor ne vom confrunta cu probleme de deficit, după ce în 2021 există deja un gol bugetar de 80 de miliarde de lei. Ca să aducă mai mulți bani la buget, Dan Vîlceanu a promis, din nou, ca și alți miniștri, o digitalizare a fiscului, asta însemnând ca oamenii să nu mai fie puși pe drumuri atunci când merg la Fisc, putând să comunice în mod electronic.

Despre Dan Vîlceanu

Amintim că noul ministru de Finanţe, Dan Vîlceanu, a depus miercuri, 18 august jurământul, după ce premierul Florin Cîţu a anunţat oficial propunerea de numire în funcţie, cu toate că Ludovic Orban votase împotriva desemnării lui, susținând că este o propunere care prezintă ”riscuri„.

În ce privește aceste ”riscuri”, acestea ar putea avea legătură cu dosarul de evaziune fiscală de care este vizată firma care aparţine familiei sale, un dosar din care oficialul a fost însă scos după ce s-a dispus clasarea pentru fapta ce l-ar fi vizat.

SC Trefo SRL, firma pe care o deţine mama lui Dan Vîlceanu, a încheiat doar anul trecut 20 de contracte cu CET Govora şi Complexul Energetic Oltenia, companii pe care le deține statul. Valoarea contractelor a fost în 2020 de 4,3 milioane de lei, aproape un million de euro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI