Vești triste: După Grecia, o altă țară le cere românilor test covid-19 la graniță

S-a aflat adevărul despre vaccinul anti-covid-19 al lui Putin. Medicii ruși au făcut anunțul în urmă cu câteva momente

​Românii care vor vrea să meargă în Serbia nu o vor mai putea face dacă nu prezintă la graniță un test negativ de coronavirus. Autoritățile de la Belgrad au anunțat că cetăţenii străini care sosesc în Serbia din mai multe ţări vecine, cum sunt România, Bulgaria, Croaţia şi Macedonia de Nord, vor trebui să prezinte un test negativ pentru coronavirus. Măsura va intra în vigoare începând de sâmbătă, 15 august 2020.

Vești proaste: După Grecia, încă o țară le cere românilor test coronavirus la graniță

Serbia impune restricții de intrare pe spațiul ei, în contextul epidemiei de coronavirus. Astfel, cetățenii care vor ajunge în Serbia din România, Croația, Bulgaria și Macedonia de Nord vor trebui să prezinte la intrare în țară un test coronavirus negativ.

Măsura intră în vigoare de mâine, 15 august 2020. De asemenea, autoritățile din Serbia au anunțat că testul, care va trebui să fie un test PCR, trebuie să fie efectuat cu mai puţin de 48 de ore înainte de intrarea în țară, după cum a anunțat epidemiologul şef sârb Darija Kisic Tepavcevic.

Vești triste: Serbia le cere românilor test covid-19 la graniță
Vești triste: Serbia le cere românilor test covid-19 la graniță

Ce granițe sunt libere, fără interdicții, în Serbia

Autoritățile de la Belgrad au anunțat că intrările în Serbia dinspre Ungaria, Bosnia şi Kosovo rămân fără restricții. În Serbia se înregiistrează în mod persistent un număr ridicat al noilor infecţii cu COVID-19, media zilnică a săptămânii trecute fiind de circa 250 de noi cazuri de coronavirus pe zi, dar autorităţile sanitare insistă că situaţia este stabilă şi se ameliorează uşor.

Pe de altă parte, Grecia a prelungit interdicțiile impuse pentru limitarea extinderii pandemiei de coronavirus. Astfel, toţi pasagerii care călătoresc în Grecia din Bulgaria, Malta, România şi Emiratele Arabe Unite vor continua să fie obligaţi până la 31 august să furnizeze un rezultat negativ al testului Covid-19 la sosirea în șară. Testul nu poate fi mai vechi de 72 de ore înainte de sosirea cetățenilor în Grecia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI