Vești proaste pentru românii care așteptau petrecerile de Revelion. Raed Arafat a făcut anunțul

Vești proaste pentru românii care așteptau petrecerile de Revelion. Raed Arafat a făcut anunțul
Vești proaste pentru românii care așteptau petrecerile de Revelion. Raed Arafat a făcut anunțul

Din păcate, după cum v-ați dat deja seama, avem vești proaste pentru românii care așteptau petrecerile de Revelion. Raed Arafat susține că, anul acesta, trebuie să le anulăm dacă ne dorim să ținem pandemia sub control. Același lucru se va întâmpla și cu petrecerile de Crăciun.

Petrecerile de Revelion, anulate de pandemia de covid-19

Șeful DSU a răspuns zilele acestea la o întrebare care era pe buzele tuturor românilor: ”Ce se întâmplă cu petrecerile de Revelion?” Ei bine, Raed Arafat susține că, în 2020, petrecerile de Crăciun și de Revelion trebuie să fie anulate din cauza riscului mare pe care îl prezintă în pandemia de covid-19.

Acesta susține că, cine le va organiza în ciuda avertismentelor sale, va întâmpina dificultăți în a le organiza. Și asta pentru că, fiind iarnă și frig, oamenii vor sta închiși în încăperi și riscul de infectare cu coronavirus crește.

Raed Arafat, despre petrecerile de Crăciun și de Revelion

În plus, șeful DSU mai are un sfat pentru românii care și-au luat deja bilete către destinații străine pentru sărbătorile de iarnă. Acesta susține că multe țări europene au impus restricții destul de dure pentru români, iar unii ar putea risca să nu se mai întoarcă în țară dacă pandemia ia o turnură negativă.

„Uitați-vă în jurul nostru, toate țările iau măsuri serioase, nu e de glumit. Petreceri de Revelion ca în alți ani, eu cred că n-avem să ajungem la asta. Acum ca în alți ani încă e prea devreme. O spun acum, cu toată răspunderea: acum să fie petrecerea de Revelion din 31 decembrie ca cea din 31 decembrie 2019,nu cred!”, a declarat Raed Arafat pentru Digi24.

Fără vacanțe în străinătate, de sărbători

Raed Arafat a făcut un apel, pe această cale, către toți românii. Îi roagă ca în iarna lui 2020 să renunțe la vacanțele peste hotare și să aibă, în continuare, grijă la măsurile de siguranță impuse de stat, dar și de măsurile de igienă.

„Îmi pare rău, știu că nu toți vor fi de acord cu ce spun acum, mai ales cei care organizează excursii în exterior, dar uitați-vă și acum. Acum e totul OK, peste 10 zile o țară vine și-ți spune: cei care vin din România, carantină 14 zile, cei care vin din Franța, carantina 14 zile etc. și te trezești în situația că nu mai poți să-ți faci concediul afară. Este riscant să-ți planifici acum Revelionul afară, fără discuție, asta e realitatea”, a mai adăugat șeful DSU, Raed Arafat.