Vești proaste pentru proprietarii care își țin mașinile în parcare mai mult de 6 luni. Legea, adoptată în Parlament
Vești proaste pentru șoferii care au mașini pe care nu le mai folosesc și le lasă pe spațiul public. Perioada în care aceste mașini vor putea fi ținute pe domeniul public scade la jumate. Altfel, proprietarii vor trebui să facă dovada plății a eventualelor amenzi, precum și a ITP-ului mașinii respective, dacă vor să nu rămână fără ele.
Vești proaste pentru șoferii care își țin mașinile în parcare mai mult de 6 luni. Legea, adoptată în Parlament
Mașinile nu vor mai putea fi părăsite mai mult de șase luni în parcările publice, arată un proiect inițiat de parlamentarii USR. Astfel, perioada urmează să scadă de la un an la doar șase luni. Proprietarii care vor să se bucure de prezența lor în continuare vor trebui să facă dovada că autovehiculul are Inspecția Tehnică Periodică valabilă.
Mașinile abandonate mai mult de șase luni în parcările de pe domeniul public vor fi ridicate și luate în proprietate de către administrațiile teritoriale. Apoi, Primăriile vor avea posibilitatea să le valorifice.
Rablele încurcă traficul auto și pietonal
Potrivit inițiatorilor, există proprietari care nu își mai utilizează vehiculele perioade îndelungate. Acestea ajung și la ani de zile de părăsire. Mulți dintre acest gen de proprietari susțin că vehiculul nu este abandonat și nu doresc să renunțe chiar dacă, de cele mai multe ori, nu poate fi repus în circulație, ocupă spațiu între parcări sau chiar creează pe străzi probleme, atât în trafic, precum și pentru pietoni.
Mulți dintre aceia care își părăsesc mașinile pe domeniul public susțin că au taxele auto achitate și că au dreptul să țină vehiculul parcat pe domeniul public, chiar dacă acesta a ajuns un fier vechi.
Mașinile cu numere străine vor putea să zacă în continuare în stradă
În cazul mașinilor cu numere străine, autoritățile nu vor putea ridica mașinile pentru că proprietarii nu pot fi identificați. Astfel, aceste rable vor rămâne în continuare pe domeniul public. Proiectul va intra în vigoare după ce va fi promulgat de președintele României, Klaus Iohannis.