Vești importante despre vaccinarea în școli. Toți părinții trebuie să afle acest detaliu (exclusiv)
Odată cu începerea noului an școlar pe data de 13 septembrie, elevii și părinții trebuie informați cu privire la noile schimbări ce vor avea la nivel educațional. Totul despre vaccinarea școlarilor, ce trebuie să știi mai exact.
Cum și când se vor vaccina elevii în școli
Luni, 13 septembrie, a început noul an școlar 2021-2022. După o perioadă dificilă din punct de vedere al contextului pandemic, elevii români au revenit pe băncile din clase, ca un mic semn de încercare de a reveni la normalitatea dinaintea anului 2020, când pandemia de coronavirus a izbucnit la nivel global.
Cu emoții mai multe sau mai puține, elevii au pășit cu speranță în noul an școlar, fiind pregătiți pentru o nouă provocare și o nouă etapă din viața lor.
Pentru că s-a pus problema vaccinării copiilor în incinta instituțiilor de învățământ, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi și-a exprimat acordul în legătură cu cererea ministerului Educației.
Aceasta se referă la completarea formularelor prin care părinţii celor mici sunt își dau sau nu acordul pentru imunizarea anti-COVID a propriilor copii.
„Acest tip de formular nu obligă pe nimeni la nimic. Nici să-ți vaccinezi copilul, nici să admiţi că poate fi testat, nici să refuzi vaccinarea. Din discuţiile interne vă pot spune că majoritatea părinţilor ştiu despre cerinţele formularului şi sunt destui care admit că copilul său poate fi vaccinat. Desigur, există şi părinţi care nu admit vaccinarea.
Nu comentez, dar e evident deja existenţa acestei pandemii, după ce milioane de oameni s-au îmbolnăvit şi zeci de mii dintre ei au şi murit. Personal, nu înţeleg de ce nu s-a mers pe continuarea variantei testării elevilor, fiindcă ţi-ar fi putut oferi o imagine mai bună a situaţiei din fiecare şcoală, a declarat preşedintele federaţiei, Iulian Cristache, pentru impact.ro.
Ce presupune formularul de vaccinare anti-COVID care va fi distribuit în școli
Părinții au fost înștiințați de faptul că ai lor copii nu vor primi vaccinul împotriva coronavirusului dacă aceștia nu vor fi de acord cu imunizarea celor mici. Potrivit ministrului Educației Sorin Cîmpeanu, formularul de vaccinare va presupune trei rubrici:
„După ce vom finaliza acţiunea de informare, la nivelul fiecărei şcoli va fi desemnată o persoană pentru a facilita legătura între DSP şi părinţi, pentru a răspunde tuturor întrebărilor părinţilor despre vaccinare, pentru a putea să îşi exprime un acord sau un dezacord informat într-un formular care va fi lansat în prima zi de şcoală, cu trei rubrici: doresc să vaccinez copilul, nu doresc să vaccinez copilul, sunt indecis.
Se vor centraliza răspunsurile pozitive. Dacă sunt, spre exemplu, 50-60 de răspunsuri într-o şcoală pozitive, există disponibilitate din partea colonelului Valeriu Gheorghiţă de a organiza echipe mobile de vaccinare care să meargă în şcoli şi care să îşi poată planifica şi resursa umană şi numărul de doze necesare pe baza răspunsurilor care vor fi furnizate şi de asemenea şi timpul pe care acea echipă mobilă îl va petrece în şcoală pentru vaccinare,” a indicat ministrul Educaţiei, scriu cei de la impact.ro.