Vești crunte pentru șoferii cu mașini pe motorină. Ce au văzut azi la pompele benzinăriilor

Vești crunte pentru șoferii cu mașini pe motorină. Ce au văzut azi la pompele benzinăriilor
Vești crunte pentru șoferii cu mașini pe motorină

Sunt vești crunte pentru șoferii pe motorină. Iată ce au văzut azi la pompele benzinăriilor. Cât a fost ieri prețul mediu al motorinei și ce indică datele.

Vești crunte pentru șoferii cu mașini pe motorină

Se pare că prețul motorinei în țara noastră a atins un nou record, după ce s-a aflat pe un trend ascendent în ultimele luni. Conform datelor Peco-online, prețul mediu al motorinei în România pe 26 octombrie a fost de 6,39 lei pe litru.

De precizat este că ultima dată când s-a înregistrat o valoare apropiată a fost pe 1 aprilie 2014, atunci când un litru de motorină s-a vândut în medie cu 6,36 lei pe litru.

În comparație cu luna trecută, pretul mediu al unui litru de motorină a crescut cu 8.7%, fapt care înseamnă că un plin de 50 de litri costă azi cu 25,5 lei mai mult decât acum o lună de zile.

Benzina a atins și ea un record la începutul acestei luni, atunci când prețul pe litru a fost de 6,09 litru, apoi prețul a continuat să crească. De amintit este că ultima dată când benzina s-a vândut la un preț mai mare a fost în iulie 2014.

În mai 2020, benzina atingea minimul ultimilor 10 ani în România, în timp ce prețul motorinei scăzuse și el la minimul ultimilor ani.

La ora actuală, potrivit peco-online.ro, cea mai ieftină benzină în București costă 6,22 lei pe litru, iar cea mai ieftină motorină 6,35 lei pe litru. GPL costă cel puțin 3,25 lei pe litru.

În marile orașe din țarăcele mai mici prețuri la benzină, motorină și GPL au valori apropiate cu cele din București:

  • Cluj Napoca: 6,22 lei litrul de benzină, 6.27 litrul de motorină, 3,28 lei litrul de GPL
  • Timișoara: 6,23 lei litrul de benzină, 6,32 litrul de motorină, 3,29 litrul de GPL
  • Iași: 6,24 lei litrul de benzină, 6,30 lei litrul de motorină, 3,29 litrul de GPL
  • Constanța: 6,25 lei litrul de benzină, 6,28 litrul de motorină, 2,80 litrul de GPL

România, locul II în UE la benzină ieftină

În comparație cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 5.9%, fapt care înseamnă cu un plin costă azi cu 17.5 lei mai mult decât în urma cu 30 de zile.

În ce privește motorina, prețul mediu al unui litru a crescut 8.7 %, fapt care înseamnă cu un plin de 50 de litri costă azi cu 25.5 lei mai mult decât în urmă cu o lună.

În perioada aceasta, țara noastră se află pe locul II în UE în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria. Iar în ce privește motorina, România este pe locul trei între statele din UE în ce privește cel mai mic preț, după Bulgaria și Malta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI