27 oct. 2021 | 13:17

Vești crunte pentru Simona Halep. E prima oară când pățește asta, în ultimii 8 ani

Sport
Vești crunte pentru Simona Halep. E prima oară când pățește asta, în ultimii 8 ani
Vești crunte pentru Simona Halep. E prima oară când pățește asta, în ultimii 8 ani

Vești crunte pentru Simona Halep. E prima oară când pățește asta, în ultimii 8 ani. Fostul lider mondial debutează la Transylvania Open de la Cluj, astăzi. Ea o întâlnește pe compatrioata Gabriela Ruse. Halep a început săptămâna pe locul 18 în ierarhia WTA. Dar o nouă actualizare făcută în clsamentul WTA Live i-a adus vești proaste. Doar câștigarea competiției de la Cluj-Napoca mai poate salva situația.

Vești crunte pentru Simona Halep

Simona Halep a primit vești crunte. Ea debutează astăzi, la Transylvania Open, împotriva Gabrielei Ruse (85 WTA). Partida, contând pentru primul tur al competiției, va începe după ora 15.30.

Fostul lider mondial a avut un an zbuciumt, influențat de cea mai gravă accidentare din cariera sa ce a forțat-o să stea „pe tușă” vreme de 3 luni. Halep a „alunecat” tot mai mult în adâncul ierarhiei WTA, dar a pierdut și orice șansă de a evolua la Turneul Campioanelor, unde fusese prezentă în ultimii 7 ani.

Nu am nicio șansă la Turneul Campioanelor anul acesta. Pentru mine a fost un an greu, cu multe accidentări, n-am jucat 4-5 luni. Tot ce vine este un bonus, n-am nicio așteptare.

Vreau doar să pun în practică ceea ce am hotărât cu antrenorii și să mă bucur de tenis. Am început anul cu mari dureri și acum mă bucur că sunt sănătoasă să joc. Vreau doar să mă bucur de ce se întâmplă anul acesta.

Cu oricine joc este foarte greu anul acesta, mai ales că vin după o accidentare foarte lungă, cum n-am mai avut până acum”, a recunoscut Simona Halep, la Cluj.

E prima oară când pățește asta, în ultimii 8 ani

Colac peste pupăză, Simona Halep a „picat” și mai mult în clasamentul WTA Live Ranking. Acesta surprinde „fotografia” din fiecare săptămână, chiar zi, a situației fiecărei jucătoare, în funcție de rezultatele obținute la turneele în curs de desfășurare.

Miercuri, această ierarhie o situează pe campioana română abia pe locul 23. Motivul: i-au fost scăzute deja cele 499 de puncte pe care ar fi trebuit să și le apere la Turneul Campioanelor din 2019.

Absența de la competiția de gală, ce reunește primele 8 clasate în ierarhia mondială, se decontează acum. După ce anul trecut a fost anulat din cauza pandemiei, anul acesta competiția va începe pe 8 noiembrie, în Guadalajara (Mexic).

Turneul a fost mutat din China din cauza problemelor cauzate de pandemie. Este pentru prima oră din august 2013, deci de mai bine de 8 ani, când Simona iese din Top 20.

Ea ieșise anterior din Top10, după 7 ani și jumătate de prezență constantă. În 2013, Halep a câștigat primele 6 titluri WTA și l-a avut printre antrenori pe același tehnician de acum, Adrian Marcu.

Ca să reintre în Top 20, dubla campioană de Grand Slam trebuie să câștige turneul de la Cluj-Napoca și cele 280 de puncte aferente. Ea ar urca astfel până pe locul 19 mondial. Interesant este că, în același clasament, Emma Răducanu a ajuns în fața Simonei Halep, fiind clasată pe locul 21.

Dacă va cuceri trofeul Transylvania Open, jucătoarea britanică cu tată român poate avansa până pe locul 17 în clasamentul WTA.

 

PlaySport
Cât A COSTAT cavoul lui Corduneanu! Familia a cheltuit SUTE DE MII DE EURO și a gravat simbolul Jocurilor Olimpice pe el
Ego.ro
Imaginile indecente cu Elena Udrea au ajuns pe internet! Doar iubitul o vede așa FOTO
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj. ȘOC TOTAL FOTO
Digi24
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat rușii navele și submarinele
Cancan.ro
Cum se comportă, de fapt, Kate Middleton în spatele camerelor de luat vederi. Un fost angajat a spus adevărul gol-goluț!
Stirile PROTV
Șoferii pot reduce cu 25% consumul de carburant dacă renunță la un singur element din mașină. Sfatul util al experților
Romania TV
Cântăreață scuipată, înjurată și dată afară de la filmările pentru Paște: „Am trăit o experiență traumatizantă”
Capital.ro
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
EVZ.ro
Pozele devin filme cu un singur click. Vestea momentului de la Microsoft
Adevarul
Comorile satului ajuns pe fundul Lacului Cinciș. Românii erau uimiți de mulțimea vestigiilor antice VIDEO
BZI.ro
Spynews.ro
Oana Lis a început să-și vândă lucrurile din casă! Soția lui Viorel Lis, apel disperat: ”Am probleme mari de rezolvat” / FOTO
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
După această imagine, a urmat un DEZASTRU! Finalul depășește orice imaginație FOTO
Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ion Țiriac a văzut-o pe Simona Halep din nou pe teren și a dat verdictul
Digisport.ro
Primul oraș modern al Imperiului Otoman se află în România. A fost creat de un sultan. „Regimul comunist i-a distrus frumusețea”
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200% mai scumpă. „De trei zile arunc”
Digi24
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Prințul Harry, într-un nou scandal de proporții. Fotograful regal l-a dat de gol
EVZ.ro
Drama uriașă a lui Naomy, prima femeie transgender din România, care a murit la doar 47 de ani! A fost abandonată într-un șanț, la trei zile după naștere
Spynews
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte de Paște
Capital.ro
"Frimituri" sau "firimituri". Mulți români cred că știu răspunsul corect, dar greșesc
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Mașina ta CONSUMĂ MAI PUȚIN dacă scoți UN SINGUR obiect!
Mediaflux
Oana Lis a început să-și vândă lucrurile din casă! Soția lui Viorel Lis, apel disperat: ”Am probleme mari de rezolvat” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro