Vești crunte pentru Simona Halep. E prima oară când pățește asta, în ultimii 8 ani

Vești crunte pentru Simona Halep. E prima oară când pățește asta, în ultimii 8 ani
Vești crunte pentru Simona Halep. E prima oară când pățește asta, în ultimii 8 ani

Vești crunte pentru Simona Halep. E prima oară când pățește asta, în ultimii 8 ani. Fostul lider mondial debutează la Transylvania Open de la Cluj, astăzi. Ea o întâlnește pe compatrioata Gabriela Ruse. Halep a început săptămâna pe locul 18 în ierarhia WTA. Dar o nouă actualizare făcută în clsamentul WTA Live i-a adus vești proaste. Doar câștigarea competiției de la Cluj-Napoca mai poate salva situația.

Vești crunte pentru Simona Halep

Simona Halep a primit vești crunte. Ea debutează astăzi, la Transylvania Open, împotriva Gabrielei Ruse (85 WTA). Partida, contând pentru primul tur al competiției, va începe după ora 15.30.

Fostul lider mondial a avut un an zbuciumt, influențat de cea mai gravă accidentare din cariera sa ce a forțat-o să stea „pe tușă” vreme de 3 luni. Halep a „alunecat” tot mai mult în adâncul ierarhiei WTA, dar a pierdut și orice șansă de a evolua la Turneul Campioanelor, unde fusese prezentă în ultimii 7 ani.

Nu am nicio șansă la Turneul Campioanelor anul acesta. Pentru mine a fost un an greu, cu multe accidentări, n-am jucat 4-5 luni. Tot ce vine este un bonus, n-am nicio așteptare.

Vreau doar să pun în practică ceea ce am hotărât cu antrenorii și să mă bucur de tenis. Am început anul cu mari dureri și acum mă bucur că sunt sănătoasă să joc. Vreau doar să mă bucur de ce se întâmplă anul acesta.

Cu oricine joc este foarte greu anul acesta, mai ales că vin după o accidentare foarte lungă, cum n-am mai avut până acum”, a recunoscut Simona Halep, la Cluj.

E prima oară când pățește asta, în ultimii 8 ani

Colac peste pupăză, Simona Halep a „picat” și mai mult în clasamentul WTA Live Ranking. Acesta surprinde „fotografia” din fiecare săptămână, chiar zi, a situației fiecărei jucătoare, în funcție de rezultatele obținute la turneele în curs de desfășurare.

Miercuri, această ierarhie o situează pe campioana română abia pe locul 23. Motivul: i-au fost scăzute deja cele 499 de puncte pe care ar fi trebuit să și le apere la Turneul Campioanelor din 2019.

Absența de la competiția de gală, ce reunește primele 8 clasate în ierarhia mondială, se decontează acum. După ce anul trecut a fost anulat din cauza pandemiei, anul acesta competiția va începe pe 8 noiembrie, în Guadalajara (Mexic).

Turneul a fost mutat din China din cauza problemelor cauzate de pandemie. Este pentru prima oră din august 2013, deci de mai bine de 8 ani, când Simona iese din Top 20.

Ea ieșise anterior din Top10, după 7 ani și jumătate de prezență constantă. În 2013, Halep a câștigat primele 6 titluri WTA și l-a avut printre antrenori pe același tehnician de acum, Adrian Marcu.

Ca să reintre în Top 20, dubla campioană de Grand Slam trebuie să câștige turneul de la Cluj-Napoca și cele 280 de puncte aferente. Ea ar urca astfel până pe locul 19 mondial. Interesant este că, în același clasament, Emma Răducanu a ajuns în fața Simonei Halep, fiind clasată pe locul 21.

Dacă va cuceri trofeul Transylvania Open, jucătoarea britanică cu tată român poate avansa până pe locul 17 în clasamentul WTA.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI