Vești crunte pentru Cristina Neagu. Medicul ei a făcut anunțul trist chiar azi

Vești crunte pentru Cristina Neagu. Medicul ei a făcut anunțul trist chiar azi
Vești crunte pentru Cristina Neagu. Medicul ei a făcut anunțul trist chiar azi

Săptămâna trecută, Cristina Neagu, liderul naţionalei feminine de handbal, a anunțat că se va retrage o perioadă de la echipa națională. Ea nu va evolua în preliminariile pentru Campionatul European din 2022.

„Urmează o pauză pentru mine, cel mai probabil nu o să mai joc pentru echipa națională în 2021, însă sper ca de la anul să mă întorc cu mai multă energie și cu siguranță motivată pentru ce urmează. În primul rând am acumulat destul de multă oboseală și fizică și psihică, am avut parte de câteva accidentări în ultimii ani și cred că este un moment bun să mă odihnesc câteva luni după care să revin cu dorințe noi. Dacă voi continua să joc handbal, voi veni și la echipa națională pentru că îmi doresc să mă calific încă o dată la o ediție a Jocurilor Olimpice”, a precizat Cristina Neagu.

De ce s-a retras Cristina Neagu de la echipa națională

După aceste declarații, medicul echipei CSM Bucureşti, Florin Oancea, a venit cu noi precizări despre adevărata stare de sănătate a Cristinei Neagu. Acesta a explicat de ce cea mai bună handbalistă a lumii a decis să nu mai facă parte din lotul pentru Mondialul din Spania.

‘Vă spun sincer că mă așteptam ca ea să ia o asemenea decizie. Poate nu chiar acum, după meciul de calificare de la Skopje, dar până în vară, Cristina trebuia să decidă la ce va renunța pentru a se menaja. Puţină lume ştie că înaintea dublei confruntări cu Macedonia de Nord, în urma căreia România a reuşit să se califice la o nouă ediţie de Campionat Mondial de Handbal, Cristina a făcut două noi RMN-uri. De data asta, genunchiul stâng e cel care-i face o serie de probleme.

Cristina Neagu are ambii genunchi sensibilizaţi în urma accidentărilor şi al operaţiilor, aşa că va trebui să le acorde o mare, mare atenţie, fiindcă în acest sport genunchii sunt printre cei mai solicitaţi’, a declarat medicul Florin Oancea pentru playsport.ro.

Din nefericire, doctorul Florin Oancea a mărturisit că sportiva ar putea să fie supusă unei alte intervenții chirurgicale, tot la genunchiul stâng.

‘Momentan, o tratăm cu plasmă şi sper ca genunchiul să răspundă cât mai bine! Dacă nu, atunci trebuie operată’, a completat Florin Oancea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI