Vești bune pentru românii care merg în Italia. Câte zile de carantină mai trebuie să stea acum

Vești bune pentru românii care merg în Italia. Câte zile de carantină mai trebuie să stea acum
Câte zile de carantină vor sta românii în Italia

Vești bune din partea Italiei, după ce autoritățile au anunțat schimbarea regulilor de carantină impuse la sosirea în țară. Pe lista celor 30 de țări privilegiate se află și România, astfel că cetățenii trebuie să știe la ce reguli noi trebuie să se supună.

Mai puține zile de carantină pentru toți acești cetățeni

Ministerul Sănătății din Italia a anunțat recent scăderea numărului de zile de carantină, de la 14 la cinci zile, cu condiția respectării unor condiții.

Astfel, toți cetățenii care sosesc din țări din Uniunea Europeană sau italienii care revin în țara de origine vor sta în carantină cinci zile, cu condiția să prezinte un test Covid-19 negativ, efectuat cu 48 de ore înainte de sosire, măsură aflată în vigoare până pe data de 30 aprilie.

De asemenea, după perioada de carantină, cetățenii sunt obligați să mai facă un test molecular sau antigen pentru depistarea noului coronavirus.

Printre țările incluse pe listă se numără Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Islanda, Norvegia, Lichtenstein, Eleveţia, Andorra, Principatul Monaco, dar și italienii care au fost plecați și revin în țară.

În luna ianuarie, autoritățile din Italia au interzis pătrunderea în țară a persoanelor care au tranzitat Marea Britanie, după ce tulpina descoperită în Kent s-a răspândit cu ușurință în multe zone.
Italienii au sărbătorit Paștele catolic în condiții de carantină totală, după ce întreaga țară a fost trecută în zona „roșie”.

Începând de marți, anumite regiuni vor trece în zona „portocalie”, având anumite restricții mai relaxate, însă barurile și restaurantele vor rămâne închise, precum și limitarea deplasărilor.

Potrivit Ministerului Sănătății, până în prezent, 108.000 de italieni au murit din cauza noului coronavirus, iar alte mii de persoane se află la Terapie intensivă. Pentru a crește numărul de vaccinări, autorotățile italiene au decis să extindă centrele de vaccinare inclusiv în biserici, muzee sau la bordul unui „vaporetto”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI