Vești bune pentru românii care își caută de muncă. S-a deschis o nouă fabrică uriașă în România

de: Andrei Simion
20 08. 2024

Românii care își caută de muncă au parte de vești excelente. Recent, s-a deschis o nouă fabrică uriașă în România, care promite să creeze noi locuri de muncă și să aducă un impuls semnificativ economiei locale. Această investiție majoră vine într-un moment crucial pentru piața muncii, oferind oportunități diverse atât pentru muncitorii calificați, cât și pentru cei fără experiență anterioară în industrie.

Anunț pentru românii fără loc de muncă

Noua fabrică este situată în apropierea unui important oraș al României, facilitând accesul și transportul pentru angajați, și se va concentra pe numărarea și sortarea ambalajelor SGR (Sistemul de Garanție-Returnare). În total, se vor crea 120 de noi locuri de muncă.

Deschiderea acestei fabrici nu doar că sprijină piața muncii, dar contribuie și la dezvoltarea infrastructurii locale și la creșterea veniturilor bugetare, având un impact pozitiv pe termen lung asupra comunității. Aceasta reprezintă un pas înainte important pentru economia României și pentru toți cei aflați în căutarea unui loc de muncă stabil și bine plătit.

RetuRO a deschis un nou centru de numărare și sortare a ambalajelor SGR

Este vorba despre RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare, care a deschis în comuna Almăj, din județul Dolj, cel de-al șaselea centru regional de numărare și sortare a ambalajelor SGR. Fabrica din proximitatea orașului Craiova va gestiona și procesa ambalajele de băuturi colectate de la comercianți și va deservi, în principal, zona de sud a țării.

Amplasat în parcul industrial Global Vision, noul centru RetuRO integrează echipamente performante pentru asigurarea unui proces eficient de sortare și numărare pentru toate tipurile de ambalaje incluse în SGR. Incinta are o suprafață de aproximativ 6.000 de metri pătrați, o capacitate anuală de numărare de aproximativ 280 de milioane de ambalaje SGR și o capacitate de sortare și procesare pe tipuri de materiale (PET, metal, sticlă) de peste 820 de milioane de ambalaje SGR!

„Suntem la mai bine de opt luni de la implementarea Sistemului de Garanție-Returnare în România, iar progresul înregistrat până acum este remarcabil. SGR se dovedește un instrument eficient pentru susținerea eforturilor de reciclare. Returnarea ambalajelor de băuturi a devenit o practică recurentă pentru consumatori, ceea ce reflectă o înțelegere tot mai bună a sistemului și o apreciere a beneficiilor pe care acesta le are asupra mediului. Extinderea continuă a infrastructurii noastre este esențială pentru a răspunde nevoilor în continuă evoluție ale sistemului și creșterea ratelor de reciclare. Până la sfârșitul acestui an planificăm deschiderea altor patru noi centre în Prahova, Suceava, Oradea și Constanța. Selecția zonelor în care operăm prin intermediul centrelor regionale vizează o acoperire strategică a întregii țări, precum și accesul la infrastructura esențială a SGR”, a declarat Gemma Webb, CEO și președinte al Directoratului RetuRO.