Vești bune pentru părinți dacă școlile vor fi închise din cauza covid-19. Florin Cîțu a făcut anunțul zilei

Vești bune pentru părinți dacă școlile vor fi închise din cauza covid-19. Florin Cîțu a făcut anunțul zilei
Noi valuri de infectări în România. Peste 200 de localități în scenariul roșu

Suntem în pragul unei noi carantine, sau mai exact în fața unor noi restricții, după ce rata de incidență a crescut. Din acest motiv au apărut și noi îngrijorări cu privire la școală și la posibila revenire la cursurile online a elevilor. Ministrul Sorin Cîmpeanu a cerut directorilor de școli să nu treacă la cursurile online. Același lucru l-a făcut și premeriul Florin Cîțu.

Noi valuri de infectări în România. Peste 200 de localități în scenariul roșu

În ultimele 14 zile, conform datelor Comitetelor de Urgență județene, rata incidenței a crescut alarmant. În unele zone a ajuns la peste 5 la mia de locuitori, ca în cazul județului Ilfov, în Afumați.

În Afumați, săptămâna trecută IJ Ilfov decidea închiderea școlilor și trecerea la predarea online. La finele săptămânii, și inclusiv luni, Sorin Cîmpeanu revenea asupra deciziei date de IJ Ilfov și cerea redeschiderea școlilor.

În acest context temerile părinților, a profdesorilor, și chiar a elevilor este justificată, spun reprezentanții asociațiilor de părinți din învățământul românesc. Cu toate aceste date în creștere, Ministerul Educației nu a decis trecerea în sistemul de predare online.

Ieri Comisia Națională pentru Situații de Urgență publica lista celor 200 de localități care au trecut deja în scenariul roșu, datorită ratei incidenței de infectare foarte mari. Lista cuprinde aproape toată țara cu indici alarmanți.

Florin Cîțu anunță noi subvenții financiare pentru părinți

Deși scenariul închiderii școlilor este mai aproape de realitate, decât preconizează autoritățile, părinții sunt deja speriați. În acest context Florin Cîțu a ținut să facă anumite precizări cu privire la situația în care elevii vor fi obligați, din nou, să învețe de acasă, în sistemul online.

Anul trecut guvernul a acordat anumite ajutoare, sau subvenții financiare pentru părinții care nu au avut cum să-și lase copii singuri acasă. Aflat la Sinaia, Florin Cîțu a anunțat că se vor căuta noi forme de ajutor financiar pentru părinții aflați în astfel de situații, în cazul unui posibil scenariu de trecere a elevilor în online. Cu toate astea, ca și Sorin Cîmpeanu, premierul a susținut ideea prezenței fizice la clase.

„Am spus că vreau anul acesta că vreau prezență fizică și în continuare vom face tot posibilul să avem prezență fizică în anul școlar 2021/2022. Bineînțeles că dacă vom merge în această direcție și vom avea școli închise și părinți care trebuie să stea cu copiii acasă, avem o măsură pe care am aplicat-o anul trecut, aceea de a susține financiar o parte din salariul mediu brut

Vom reintroduce acestă măsură pentru perioada în care părinții trebuie să stea acasă cu copiii dacă se închide școala. Este vorba despre părinți care nu sunt în telemuncă. Măsurile există, le-am folosit anul trecut, le putem folosi și anul acesta. Resursele bugetare există”, a declarat premierul Florin Cîțu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI