Vești bune pentru angajații români. Schimbarea anunțată de Florin Cîțu

Vești bune pentru angajații români. Schimbarea anunțată de Florin Cîțu
De cât va fi creșterea și când va putea fi posibilă

Angajații români primesc o veste bună. Premierul Florin Cîțu a făcut anunțul mult așteptat.

Ce anunț a făcut premierul Florin Cîțu

S-a tot vorbit în România despre creșterea salariului minim, iar ministrul Muncii a declarat recent că această majorare va putea să aibă loc după data de 1 ianuarie 2022.

Acum, premierul Florin Cîțu a anunțat că majorarea salariului minim ar putea fi realizată înainte de 1 ianuarie 2022.

El a propus o creștere de 8%, iar termenul, și-ar dori premierul, să fie de la 1 noiembrie 2021.

Creșterea salariului minim, de la 1 noiembrie 2021

„Discutăm acum. Vreau să fie aprobat cât mai repede, ca toate companiile să ştie exact ce costuri vor avea anul viitor cu salariul minim. În acelaşi timp mă gândesc – fiind un an special – dar trebuie să vorbesc cu patronatele,

dacă putem, anul acesta doar, să creştem salariul minim mai repede de 1 ianuarie. Să o facem, poate, la 1 decembrie sau la 1 noiembrie. Dar e o discuţie pe care trebuie să o am cu patronatele”, a declarat Florin Cîțu, potrivit agerpres.ro.

Prim-ministrul a mai spus că salariul minim pe economie ar trebui să crească cu 8%, lucru pe care urmează să îl discute cu reprezentanții Consiliului Tripartit.

Cât de mult va crește salariul minim

”Este o propunere pe care o am. Mă gândesc să facem o creştere de 8%, de exemplu, dar să fie de la 1 noiembrie sau 1 decembrie şi atunci să fim mai aproape de acea creştere de 10% pe care o propun cei de la sindicate.

Este o discuţie pe care trebuie să o am, dar este propunerea cu care vreau să vin în Consiliul Tripartit”, a declarat Florin Cîțu, potrivit agerpres.ro.

Raluca Turcan: „Creșterea trebuie să fie făcută cât mai repede”

El a mai menționat că până la finalul lunii octombrie ar trebui să existe o soluție cât mai rapid privind  posibilitatea de calculare la salariului minim pe economie din țară.

Am reuşit să agreăm că salariul minim trebuie să crească, că această creştere trebuie să fie făcută predictibil şi cât mai repede astfel încât mediul economic să poată să-şi pregătească activitatea pe anul următor şi, de asemenea, să nu fie făcută subiectiv,

la presiunea diferiţilor factori, ci ancorată în nişte indicatori economici astfel încât şi în anii următori să putem evalua cum va evolua salariu minim”, a spus și ministrul Muncii, Raluca Turcan.DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI