16 ian. 2021 | 11:23

Vești bune despre covid-19. Ce prezic specialiștii că se va întâmpla cu virusul, în viitorul apropiat

Știri generale
Vești bune despre covid-19. Ce prezic specialiștii că se va întâmpla cu virusul, în viitorul apropiat
În sfârşit o veste bună despre covid-19. Ce se va întâmpla în curând cu virusul Sursa foto: Inquam/Virgil Simonescu

În sfârşit vin şi veşti bune despre covid-19. După ce a făcut ravagii în întreaga lume în 2020, specialiştii spun ce se va întâmpla cu temutul virus.

Ce se va întâmpla cu SARS-COV-2

După ce peste 94 de milioane de de persoane au fost infectate cu noul coronavirus, vin şi veşti bune despre covid-19. Specialiştii prezic că SARS-COV-2 va deveni din ce în ce mai puţin periculos după ce cei mai mulţi dintre oameni vor fi expuşi bolii încă din copilărie. Studiul publicat de revista Science are ca bază cercetarea celor patru coronavirusuri obişnuite şi SARS-COV-1.

Cercetătorii susţin că infecţia din copilărie oferă imunitate care protejează mai târziu împotriva bolilor severe, ceea ce înseamnă că temutul virus va ajunge să semene cu o simplă răceală.

“Infecţia cu SARS-COV-2 va semăna cu o răceală pe care o vom face periodic. Toţi copiii o vor face între 3 şi 5 ani, iar formă va fi una uşoară”, spune autorul studiului Jennie Lavine, de la Universitatea Emory din SUA.

Astfel, la maturitate vom fi imuni la formele severe ale bolii care a ucis deja peste două milioane de oameni la nivel mondial. Desigur, întrebarea care stă acum pe buzele tuturor este în câţi ani se va ajunge la situaţia descrisă mai sus. Specialiştii au explicat că totul depinde de vaccinurile anti-covid-19.

“Acest model presupune că imunitatea la SARS-CoV-2 funcționează similar cu cea pentru alte coronavirusuri umane. Nu știm cu adevărat cum ar fi dacă cineva ar primi unul dintre celelalte coronavirusuri pentru prima dată ca adult, mai degrabă decât ca un copil”, a mai spus Lavine.

Gripă sezonieră ar putea provoca mai multe victime decât COVID-19

Un alt lucru important precizat de oamenii de ştiinţă este faptul că mortalitatea provocată de covid-19 ar putea fi chiar mai mică decât cea a gripei sezoniere.

“Suntem pe un teritoriu neexplorat. Dar un mesaj cheie din studiu este că indicatorii imunologici sugerează că ratele de mortalitate și nevoia critică de vaccinare pe scară largă pot scădea în termenul apropiat. Trebuie depuse eforturi uriaşe pentru a rezista pandemiei până când ea va deveni endemică”, a declarat şi epidemiologul Ottar Bjornstad.

Studiile au mai arătat faptul că dacă formele făcute de copii în primii ani de viaţă vor fi unele uşoare, vaccinul nu va mai fi obligatoriu pe scară largă.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Capital.ro
Noi norme privind încălcarea regulilor de circulație în străinătate. Șoferii care încalcă regulile de circulație vor fi depistați mai ușor
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚUL POȘTEI Române
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro