Vestea zilei despre Banca Transilvania. Ce trebuie să afle românii

Veste pentru români despre Banca Transilvania

Banca Transilvania, cea mai mare bancă de pe piața locală după active, a fost în primul semestru din 2020 lider în topul celor mai profitabile instituții financiare, ca și anul trecut, raportând un profit net de 607,4 milioane lei. În 2021, BT a obținut, pentru al doilea an consecutiv, punctaj maxim la evaluarea ARIR, a anunțat miercuri compania.

Banca Transilvania, veste pentru români: a obținut punctaj maxim la evalurea ARIR

Banca Transilvania (BT) a primit punctaj maxim la evaluarea Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) privind comunicarea companiilor listate pe Piața Reglementată. Conform anunțului făcut miercuri de instituția financiară, evaluarea din acest an a cuprins 15 criterii, iar întregul proces a fost audiat de Mazars, una dintre cele mai mari companii de profil din lume. De asemenea, au fost analizate aproximativ 80 de companii, în perioada noiembrie – decembrie 2020.

„Banca Transilvania este una dintre cele două companii care au calificat România la statutul de piaţă emergentă, de la piaţă de frontieră, în urma deciziei agenţiei de evaluare financiară FTSE Russell. Din 2020, România şi piaţa de capital sunt jucători într-o nouă ligă şi au ocazia să se remarce inclusiv pe alte pieţe şi să valorifice propriul potenţial investiţional. Banca a intrat în componenţa indicilor FTSE Global Equities Index Series în 2020.

Cele mai noi recunoaşteri pentru Banca Transilvania din partea Bursei de Valori Bucuresţi, pentru 2019, sunt aceste premii: Cea mai tranzacţionată acţiune pe piaţa principală a BVB, respectiv Emitentul cu cea mai mare creştere a lichidităţii”, se arată în comunicat.

Agricultura, domeniu strategic pentru BT

Bancherul Sorin Ignat a afirmat într-o videoconferință ZF BT Agropower ”Agricultura în 2020 și premise pentru 2021” că pentru Banca Transilvania agricultura este domeniu strategic, având echipe care fac doar afacere în această sferă. El spune că unul dintre obiectivele companiei pe care o reprezintă este susținerea creșterii valorii adăugate în ferme și a investițiilor care aduc valoare adăugată în ferme.

„Lichiditate există, însă trebuie să găsim împreună cu fermierii utilitatea, așa încât ei să poată să producă mai mult. Investiţiile în creşterea valorii adăugate au fost şi sunt în continuare în planul fermierilor şi au nevoie de bani, indiferent care va fi sursa de finanţare. Important este ca orice investiţie să fie tratată ca şi cost de oportunitate”, a declarat Ignat.

Pe lângă acest scop, specialistul a adăugat că instituția finanțează investițiile în terenuri, în comasare sau în dezvoltarea fermelor. Totodată, susține și investiții în irigații.

„Ne concentrăm pe susținerea pe termen lung a fermierilor. Dacă am fi avut un milion de hectare irigate în 2020, ar fi fost cu siguranţă un avantaj competitiv major pentru fermierii din România, în contextul în care şi preţurile au fost mai mari faţă de anii precedenţi. În condiţiile în care producţiile ar fi fost poate nu la nivelul unui an obişnuit din punct de vedere pluviometric, ar fi fost cu siguranţă mai mari decât cele de anul trecut în zonele Dobrogea, Bărăgan, Moldova”, completează acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI