Vestea uriașă despre noua Dacia. Cât de multe mașini s-au vândut

Vestea uriașă despre noua Dacia. Cât de multe mașini s-au vândut
Vestea uriasa despre noua Dacia

Noul autovehicul Dacia Spring a depășit toate așteptările pasionaților de automobile. Modelul electric a fost declarat cel mai bine vândut dintre toate mașinile produse de către Dacia, inclusiv Logan și Duster. Este vorba despre un nou record. Câte autoturisme s-au vândut în ultimele două luni de zile. Cifrele sunt impresionante.

Mașina electrică Dacia Spring, cel mai bine vândut autoturism

Românii sunt extrem de încântați de noua Dacia Spring, modelul electric care a fost lansat, recent, pe piață. Livrările majore din lunile octombrie și noiembrie 2021 și-au spus cuvântul, iar noul automobil Dacia s-a vândut „ca pâinea caldă”, reușind să „bată” modele consacrate precum Loganul și Dusterul.

Mai mult de atât, în luna lui Brumar, Dacia Spring a devenit liderul absolut al pieței auto românești, în urma cifrelor impresionante rezultate în urma numărului incredibil de vânzări. Aceasta este o premieră în România, întrucât țara noastră a devenit unul dintre puținele state europene în care lider de piață este o mașină electrică.

Potrivit datelor furnizare de către cei de la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), în luna noiembrie 2021, în România au fost înmatriculate 1.195 de unități Dacia Spring, cu 110 mai multe decât cele aparținând modelului Dacia Logan, fostul lider al vânzărilor de mașini din România.

Statisticile arată în felul următor. În clasamentul înmatriculărilor din luna noiembrie 2021, Dacia Spring este noul lider de piață. Acesta este urmat, pe locul doi, de Dacia Logan, cu 1.085 unități, Dacia Duster, vândute 749 unități, și Dacia Sandero, cu 607 de mașini cumpărate de români.

Pe locurile 5 – 10 se află, în ordine, Ford Focus (361 unități), Renault Clio (332 unități), Renault Captur (322 unități), Hyundai Tcson (248 unități), Toyota Corolla (212 unități) și Toyota C-HR (207 unități). În noiembrie 2021, cifrele arată că, în România, au fost înmatriculate 11.480 de autoturisme noi, cu 13,38% mai puține față de anul trecut.

Cât ține bateria unei mașini Dacia Spring

Potrivit specificațiilor noului model Dacia Spring, perioada de încărcare a bateriei faimosului automobil este de maxim 14 ore, în cazul în care se folosește o priză clasică. Atunci când utilizăm o priză rapidă, încărcarea poate dura maxim o oră.

Test drive-ul din martie 2021 a mai scos la iveală faptul că la un drum de 80 de kilometri, superba mașină consumă aproximativ 30% din bateria de 26,8kWh.

Noua mașină electrică Dacia Spring ar putea merge, potrivit caietului tehnic, aproximativ 230 de kilometri în ciclul mixt.

Cu toate acestea, test-drive-ul din martie 2021 „spune” că poți călători 150 kilometri în afara orașului și peste 250 de kilometri în oraș.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI