Vestea surpriză pentru cei care au mașini pe benzină și motorină. Cum arată acum prețurile la pompă

Vestea care îi afectează pe toți cei cu mașini pe benzină și motorină. Ce se va întâmpla cu prețurile la pompă

Veste surpriză pentru conducătorii auto cu mașini pe benzină și motorină. În contextul crizei provocate de pandemia de coronavirus când, potrivit măsurilor de siguranță impuse de autorități, oamenii nu au voie să iasă din case fără un motiv bine întemeiat, prețurile la pompă s-au modificat.

Veste bună pentru șoferi

Deși pare de necrezut, într-o perioadă în care prețurile de la raft au suferit explozii, iar speculanții au profitat la maxim de efectele crizei sanitare, carburanții auto s-au ieftinit remarcabil.

Astfel că, amatorii prețurilor mici se pot bucura de avantajele acestor zile, când prețurile la benzină sau motorină nu vor mai fi majorate, ci, eventual, vor cunoaște o scădere pe perioada stării de urgență.

Cum arată prețurile la pompă

Un tur la benzinăriile din Bacău indică „cel mai scăzut preț al benzinei standard, de 95, la stațiile de carburanți ale Petrom și Lukoil – 4,42 de lei/litru”, conform desteptarea.ro. Pe locul al doilea se clasează Socar, cu 4,44 – 4,47 lei/litru, urmând Rompetrol și OMV, cu 4,53 de lei litrul. Cel mai mare preț al carburanților îl are stația Mol , care vinde benzină cu 4,54 de lei/litru.

Coronavirusul ieftinește prețurile carburanțiolor
Coronavirusul ieftinește prețurile carburanțiolor

La rândul ei, și benzina premium se vinde sub prețul de 5 lei/litru, cea mai ieftină fiind, în momentul de față, la stațiile Petrom – 4,89 lei/litru. Cel mai căutat carburant auto, și anume motorina standard, se vinde tot sub prețul de 5 lei litrul: „la Petrom, acest sortiment se vinde cu 4,63 lei/litru, la Socar, 4,64 lei/litru, Lukoil, 4,65, iar în stațiile Rompetrol, OMV și Mol, 4,69 lei/litru”, potrivit aceleiași surse.

Este de menționat faptul că preţul petrolului a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 18 ani.

Reamintim că, la sfârșitul anului 2019, preţurile erau de 5,58 de lei benzina şi 5,76 motorina, o primă scădere înregistrându-se la 1 ianuarie, după eliminarea de către Guvern a supra-accizei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI