Vestea pe care trebuie s-o afle toți șoferii. Ce nu au voie să facă luni, marți și miercuri

Vestea pe care trebuie s-o afle toți șoferii. Ce nu au voie să facă luni, marți și miercuri
CNAIR anunță restricții între 29 noiembrie și 1 decembrie

Odată cu finalul lunii noiembrie și ziua de 1 decembrie, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță modificări ale traficului pe DN7, în special pentru mașinile de mare tonaj, exceptându-le pe cele de transport de persoane.

CNAIR anunță restricții între 29 noiembrie și 1 decembrie pe DN7

Având în vedere faptul că în aceste zile românii vor avea câteva zile libere, iar traficul se va înteți, CNAIR a decis limitarea participanților la trafic pe DN7. Conform instituției, restricția va fi pentru mașinile de mare tonaj, de cel puțin 7,5 tone, și se va aplica pe ruta spre Piteşti (intersectia DN7 cu DN7C) – Râmnicu Vâlcea – Veştem (intersectia DN7 cu DN 1), pe ambele sensuri. În cazul în care nu se va respecta restricția, șoferii prinși în trafic vor fi pasibili de amenzi contravenționale.

Între 29 noiembrie și 1 decembrie, conform HG emisă recent, românii vor beneficia de o mini-vacanță, asta însemnând că mulți vor pleca de acasă. Din acest motiv CNAIR a decis restricționarea acesului mașinilor de mare tonaj pe DN7.

Mini-vacanță de Ziua Național a României

Așa cum era anunțată intenția încă de la începutul săptămânii trecute, Guvernul a emis o hotărâre prin care data de 29 noiembrie devine zi liberă, dar care se va recupera ulterior. Astfel românii beneficiază de o mini-vacanță care a început de vineri și se va încheia pe data de 1 decembrie, odată cu sărbătorirea Zilei Naționale a României.

”Pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, ziua de 29 noiembrie 2021 se stabilește ca zi liberă. (2) Pentru recuperarea zilei de muncă stabilită ca zi liberă potrivit alin. (1), instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2021 potrivit planificărilor stabilite. (3) Pentru munca prestată potrivit alin. (2) nu se acordă timp liber corespunzător.

Art. 2. — Prevederile art. 1 nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii. Art. 3. — Prevederile art. 1 nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie 2021 şi nici participanţilor în aceste procese”, arată hotărârea emisă de  Guvernul condus de prim-ministrul interimar, Florin Cîțu.

Conform legislației în vigoare, cei care nu pot avea libere în aceste trei zile, vor putea să recupereze sau să primească libere în compensare, în termen de 30 de zile, de la data respectivă. În caz contrar, angajatorii sunt obligați să le acorde angajaților compensații bănești, sub forma de sporuri la salariul de bază. Sporul, conform Codului Muncii, nu poate fi mai mic de 100%.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI