Vestea pe care o aşteptau toţi şoferii din România. Când vor scădea preţurile poliţelor RCA

de: Ana Chivu
19 10. 2021

Veste de interes pentru toți șoferii din România! Când urmează să scadă prețurile polițelor RCA? Iată mai multe detalii din partea autorităților pentru conducătorii auto! Când va avea loc modificarea mult așteptată?

Schimbare tarife RCA: când este așteptată o scădere?

Tarifele RCA au crescut în medie cu 70-80%, iar șoferii abia așteaptă un trend descendent în această direcție. Cu toate astea, pentru comparație acestea trebuie raportate la tariful de referință, nu la tarife practicate în trecut, arată reprezentanții pieței de brokeraj în asigurări. Specialiștii estimează o reașezare a prețurilor în perioada următoare. Companiile de asigurare vor reașeza prețurile în matca lor, mai arată specialiștii.

Cei din urmă subliniază că trebuie să se țină cont de faptul că primele asigurări vor rămâne la un nivel mai mare decât au fost în această primăvară după ce s-a practicat un preț pe RCA cu mult mai mic decât ceilalți de pe piață. Aceștia au adus în prim-plan șoferilor faptul că o micșorare a prețurilor ar putea să vină anul acesta, dar vor fi consolidate anul viitor.

„Creşterea s-a simţit din septembrie dar, este clar, de la ridicarea licenţei companiei City Insurance toate preţurile la RCA au crescut foarte mult. Preţurile au crescut pe anumite segmente doar cu 20-25%, dar pe alte segmente şi de două sau chiar de trei ori în câteva cazuri punctuale.

Companiile de asigurare vor reaşeza preţurile în matca lor, dar trebuie ţinut cont de faptul că primele RCA vor rămâne la un nivel mai mare decât au fost în primăvară pentru că ştim de ce a ajuns City Insurance în această situaţie, practicând un preţ pe RCA mult mai mic decât ceilalţi jucători din piaţă.

Eu cred că acea stabilizare a preţurilor va începe anul acesta şi se va consolida anul viitor”, a declarat pentru AGERPRES Antonio Souvannasouck, CEO, Asigest Broker.

„Toate companiile trebuie să ţină pasul”

Souvannasouck a mai spus și că în opinia sa restul companiilor care au rămas pe segmentul RCA se protejează și cresc astfel considerabil prețurile „pentru ca niciuna dintre ele să nu aibă un aflux foarte mare de asiguraţi de la City Insurance”.

„Sunt 3 milioane de asiguraţi, aşa cum s-a vehiculat în presă. Evident că, atâta vreme cât se păstrează o proporţie în piaţă, lucrurile pot fi ţinute sub control, dar dacă, spre exemplu, jumătate din aceşti clienţi se duc la o singură companie, evident că, oricât ar fi compania aceea de mare şi de puternică, va fi dezechilibrată.

Ca urmare, toate companiile trebuie să ţină pasul cu această creştere pentru că, dacă nu ar ţine pasul, acea companie ar fi inundată de clienţii de la City şi, de aici, această stare de contagiune în ceea ce priveşte creşterea primelor”, a mai spus specialistul, arată m.ziare.com.