Vestea nopții despre prețul gazelor din România. E oficial, milioane de români trebuie să afle

Vestea nopții despre prețul gazelor din România. E oficial, milioane de români trebuie să afle
Vești de ultim moment despre prețul gazelor și energiei din România

Noi vești despre prețul gazelor și energiei de la noi din țară! Ce trebuie să ia la cunoștință milioane de români? Premierul Nicolae Ciucă a venit cu detalii de ultim moment. Iată declarațiile oficialului pentru români!

Detalii de ultim moment despre prețul gazelor și energiei din România: anunț oficial

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat reducerea prețului la energie și la gaze. Oficialul a susținut că Guvernul va lua o serie de măsuri pentru facturi prin OUG. De asemenea, el a mai declarat și că la consumatori se va percepe un preț de 0.68 bani/kw oră la factura de curent electric. Astfel, limitele de consum vor crește.

„Am reuşit să ajungem la un acord astfel încât la energie plafonul să scadă de la 1 leu la 0,8 lei/kW. De asemenea, limita consumului să crească de la 300 kW la 500 kW pentru care se calculează acest preţ. Practic reiese o compensare de 0,291 lei/kW, ceea ce va însemna că la consumatori se va percepe 0,68 bani/kW”, a declarat oficialul la Antena 3.

Premierul a subliniat că pentru consumatorii non-casnici va fi plafonat prețul la 1 leu/kW. Plafonul va cădea de la 0,37 la 0,31 lei/kW la gaz, iar limita de consum pentru cinci luni va crește de la 1.000 la 1.500 kW.

Mai mult decât atât, urmează să se aplice și un discount de 40%, de la 33% la 40%, asigurându-se un preţ de 0,221 lei/kW. Prețul de 0,37 lei/kW va fi asigurat pentru IMM-uri, școli, spitale, bisrici și afaceri în industria alimentară.

Cine va beneficia de o reducere?

„De asemenea, pentru IMM-uri, pentru consumatorii mari, practic pentru consumatorii non-casnici va fi plafonat preţul la 1 leu/kW. La gaz, plafonul va scădea de la 0,37 la 0,31 lei/kW, iar limita de consum pentru cinci luni va creşte de la 1.000 la 1.500 kW.

De asemenea, se va aplica un discount de 40%, de la 33% la 40%, asigurându-se un preţ de 0,221 lei/kW. De asemenea, pentru IMM-uri, şcoli, spitale, biserici, industrie alimentară, se va asigura un preţ de 0,37 lei/kW”, a anunţat, luni seara, premierul Nicolae Ciucă.

Toate facturile care au fost emise greșit vor fi stornate, iar românii trebuie să mai știe și că deciziile de plafonare se aplică de la 1 februarie până la data de 31 martie. Oficialul a mai subliniat că este vorba despre o plafonare, nu se renunță la liberalizarea prețurilor.

”Toate facturile emise greșit vor fi stornate. Deciziile de plafonare se aplică de la 1 februarie până la data de 31 martie. Nu există nicio problemă constituțională. (…) E o plafonare, nu se renunță la liberalizarea prețurilor. Impactul pentru cele două luni de zile va fi de aproximativ 3 miliarde de lei”, a mai spus premierul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI