Vestea momentului în media. Se cere executarea silită a Antenei 1. Motivul halucinant

Antena 1 sub executare silită de scenaristele din Turcia

În 2019 Antena 1 începea filmările la o nouă producție cu un scenariu adaptat după o producție turcească. La câteva luni de la difuzarea acestuia, trustul se vedea pus în fața unui scandal. Postul Antena 1 era dat în judecată de scenaristele Aycan Ece Yoren și Melek Gencoglu. Cele două scenariste lucraseră la producția „Aşk-ı Memnu’” („Iubire ascunsă”). Producția turcească era inspirată din cartea cu același titlu, iar producția Antena 1, ”Fructul Oprit”, pare-se că era o copie fidelă a scenariului turcesc.

Postul Antena 1 sub executare silită de scenaristele din Turcia

Scandalul iscat de drepturile de autor cu producția trustului Intact Media și postul Antena 1 se pare că nu are o finalitate. În 2019 erau dați în judecată de scenaristele Aycan Ece Yoren și Melek Gencoglu. Acum postul Antena 1 se vede în postura de executare silită. În primă fază cele două scenariste din Turcia cereau în instanță intezicerea și scoaterea de pe micul ecran a producției ”Fructul Oprit”, acuzând furtul scenariului de către producătorii români.

Curtea de Apel București dădea câștig de cauză celor două scenariste, Aycan Ece Yoren și Melek Gencoglu. În acest moment, conform WOWbiz.ro, cele două cer executarea silită a Intact Media Grup și postul Antena 1. Producția românească, ”Fructul Oprit”, avea să fie retrasă de producătorii postului Antena 1. Producția a fost retrasă atât de pe micul ecran din România, dar și din țările în care fusese distribuită.

”Așa cum am precizat la lansarea serialului ”Fructul oprit” în România, scenariul primului sezon are la bază romanul turcesc ”Așk-i Memnu”. După care s-au făcut mai multe ecranizări de-a lungul timpului.

Serialul ”Fructul oprit” este produs integral în România pentru Antena TV Group SA de către o casă de producție externă, compania noastră având calitatea de radiodifuzor.”, declara postul Antena 1.

Scenaristele producției ”Iubire ascunsă” câștigă procesul

Curtea de Apel București a pronunțat hotărârea finală, iar serialul avea să înceteze să mai fie difuzat pe toate platformele. Conform dosarului din instanță, producția Antena 1 a fost copiată din „Așk-ı Memnu” fără permisiune.

Ece Yörenç și Melek Gençoğlu au intentat un proces împotriva postului Antena 1 anul trecut. Afirmația a fost că serialul TV „Fructul Oprit” difuzat de canal a fost copiat din „Așk-ı Memnu”. Plângerea a fost evaluată de curtea de apel.

”S-a decis ca seria TV„ Fructul Oprit ”, care este deținută de Antena TV Group SA, să fie scoasă din transmisie și accesul la difuzarea acestuia de către utilizatori să fie blocat și, de asemenea, că orice transmisie a emisiunii către publicul prin intermediul televiziunii gratuite, TV cu plată, platforma AntenaPlay, pagini web de internet sau alte platforme online sau în orice alt mod, fie în limba română sau în orice altă limbă, în România sau în străinătate, va fi încetat.

Mai mult, s-a decis ca pârâtului să i se împiedice să vândă, să acorde licențe, să închirieze, să împrumute drepturile de difuzare, producție și gestionare pe care le deține în cadrul emisiunii de televiziune „Fructrul Oprit” în favoarea unor terți pentru sau fără taxă, aplicându-se altor metode de transmisie ”, declara instanța în 2019.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI