Vestea dimineții despre vaccinurile anti-covid. Anunțul categoric al lui Alexandru Rafila

Ce spuna Alexandru Rafila despre vaccinul Covid?

Alexandru Rafila vine cu vești despre vaccinurile mult așteptate pentru coronavirus. Ce spune reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății despre posibile efecte adverse? Ar trebui să-și facă griji românii?

Alexandru Rafila, despre posibil efecte adverse ale vaccinurilor COVID-19

Alexandru Rafila a declarat în cursul zilei de marți că nu se pune problema ca vaccinurile anti-COVID-19 să producă efecte adverse de natură să pună în pericol sănătatea populației, notează Agerpres. Mulți români s-au temut de acest lucru la vestea că în curând vor fi date cetățenilor. Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a venit cu un sfat pentru colegii lui să nu își mai expună părerile personale pentru a influența oamenii. Candidatul de pe listele PSD la alegerile parlamentare i-a îndemnat în continuare pe cetățeni să se vaccineze indiferent de simpatiile politice. „Vaccinarea împotriva infecţiei cu noul coronavirus este cu siguranţă o misiune la care trebuie să participăm cu toţii. Nu trebuie folosită politic, este profund greşită asumarea politică a acestei chestiuni, a adaăugat celebrul medic.

Amintim că primul vaccin împotriva coronavirusului ar putea să ajungă în România în luna decembrie, conform lui Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. De asemenea, specialistul a subliniat faptul că romanii trebuie să fie mai informați și să evite gafele cum au fost cele legate de solicitarea listelor cu persoane care doresc să se vaccineze în condițiile în care nu erau încă informații deloc suficiente despre vreu vaccin autorizat.

„Dacă avem opinii, le păstrăm pentru noi”

„Orice vaccin trece printr-un proces de studii clinice, după care trece printr-un proces de autorizare. Autorizare e un proces foarte laborios care ţine cont de toate dovezile ştiinţifice obţinute în urma studiilor clinice la care participă zeci de mii de persoane. Deci nu se poate pune problema că aceste vaccinuri vor produce nişte efecte adverse care să pune în pericol sănătatea populaţiei. În ceea ce priveşte unii colegi de-ai mei, cu toată stima pentru activitatea lor, haideţi să vorbim fiecare despre domeniul lui de activitate. Dacă avem opinii personale, să le păstrăm pentru noi şi să nu devenim nişte influenceri ai opiniei publice în condiţiile în care de aceste vaccinuri şi de succesul campaniei de vaccinare depinde foarte mult reluarea funcţionării acestei ţări”
Alexandru Rafila

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI