Vestea bună pe care o așteptau toți pensionarii! Ministrul Muncii a făcut anunțul

Vestea bună pe care o așteptau toți pensionarii! Ministrul Muncii a făcut anunțul

În plină pandemie de coronavirus, mii de pensionari sunt îngrijorați cu privire la soarta lor. În afara faptului că aceștia fac parte dintr-un grup vulnerabil în fața efectelor grave ale coronavirusului, problema pensiilor le dă bătăi de cap suplimentare. Cu toate acestea, o veste bună nu întârzie să apară din partea Ministrului Muncii, Violeta Alexandru.

Ce se va întâmpla cu pensiile românilor

Chiar dacă majoritatea vârstnicilor și-a luat gândul de la o mărire de pensie, iată că lucrurile nu stau așa de rău precum se așteptau. Fiind prezentă, prin intermediul unei convorbiri telefonice, la o emisiune difuzată pe postul de televiziune România TV, Violeta Alexandru a mărturisit care este situația pensiilor în momentul de față și că nu există motive de îngrijorare pentru pensionari. Fiind întrebată dacă vor exista majorări așa cum prevede Legea Pensiilor, aceasta a răsouns că nu are informații potrivit cărora au apărut modificări în acest sens: „Pensiile vor fi mărite, nu am nicio informație care să îngrijoreze pensionarii. Pensiile vor fi mărite, legea va fi respectată, nu este cazul să transmitem niciun mesaj de îngrijorare în acest sens”, a precizat ministrul Muncii, în direct la România TV.

Pensiile vor fi primite la timp

Din lista întrebărilor pregătite pentru Violeta Alexandru, nu a lipsit nici curiozitatea vizavi de primirea sau livrarea pensiilor la timp. Aceasta i-a asigurat pe toți pensionarii că își vor primi banii la timp, nefiind afectat procesul de livrare de situația de criză a pandemiei: „Pensionarii nu au de ce să își facă griji, pensiile se vor plăti la data stabilită. M-am asigurat de acest lucru în comunicările mele constante cu directorul Poștei Române, cu directorul Casei Naționale de Pensii Publice. Nu au de ce să își facă griji, plățile vor fi făcute la timp, fără nicio emoție. (…) Ceea ce trebuie să știe pensionarii este că avem responsabilitatea și grija totală ca pensiile lor să ajungă la timp”, a declarat aceasta în cadrul aceluiași interviu.