Vestea alarmantă a zilei despre Bitcoin. Toți posesorii criptomonedei primesc o lovitură grea

Ce se intampla cu Bitcoin

Este vestea alarmantă a zilei despre Bitcoin. Toți posesorii criptomonedei primesc o lovitură grea. Ce se întâmplăp cu investițiile a milioane de oameni, citiți în rândurile de mai jos.

Vești poaste pentru deținătorii de Bitcoin. Cu cât a scăzut criptomoneda în doar 3 săptămâni

Vestea alarmantă a zilei despre Bitcoin. Toți posesorii criptomonedei primesc o lovitură grea. Astfel, s-a aflat că Bitcoin a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimele 3 săptămâni, entuziasmul investitorilor legat de creșterea spectaculoasă din ultimele luni lăsând loc acum îngrijorărilor că prețul criptomonedei ar fi prea sus, relatează Bloomberg.

Astfel, moneda digitală a scăzut cu 5,9% astăzi, coborând sub pragul de 33.000 de dolari. De altfel, prețul bitcoin a continuat să fluctueze în jos după ce a depășit pentru prima dată valoarea de 40.000 de dolari, investitorii temându-se că piața ar fi într-o bulă.

Creșterea spectaculoasă a Bitcoin a stimulat achizițiile speculative

Chiar dacă prețul în creștere spectaculoasă al criptomonedei a alimentat cumpărări speculative din partea investitorilor individuali, acestea i-au făcut pe investitorii profesioniști neâncrezători să cumpere când bitcoin a ajuns la cea mai mare valoare.

De asemenea, dezbaterile în ceea ce privește valoarea percepută a bitcoin continuă să încingă spiritele, fanii criptomonedei subliniind factori precum interesul manifestat de marile instituții financiare. Acestea din urmă ar analiza criptomoneda ca o posibilă investiție anti-inflaționistă.

Experții prevăd pentru Bitcoin o prăbușire ca cea de acum câțiva ani

Pe de altă parte, alte guri prevăd o întoarcere la o bulă speculativă precum cea care a provocat prăbușirea criptomonedei în anul 2017. ”Bitcoin tocmai a intrat în zona de pericol”, afirmă Edward Moya, analist senior al platformei de trading Oanda, avertizând însă că ”acesta nu pare să fie sfârșitul bulei cripto”.

Bitcoin se află acum pe punctul de a înregistra al doilea declin în această săptămână pentru prima dată de la începutul lunii noiembrie 2020. Astfel, prețul bitcoin a scăzut cu aproape 20% de la maximul de peste 40.000 de dolari care a fost înregistrat la începutul lui ianuarie 2021.

Ce anunță JP Morgan despre Bitcoin

Pe de altă parte, gigantul bancar de investiţii JPMorgan a propus o ţintă pe termen lung a preţului criptomonedei Bitcoin la peste 146.000 de dolari, în contextul în care criptomoneda va prinde popularitate ca alternativă de investiție a aurului.

Astfel, probabilitatea de a prelua o parte din ”cota de piaţă” a aurului drept activ de refugiu ar reprezenta un atu foarte important pentru Bitcoin în investițiile pe termen lung. Chiar și așa, analiştii financiari cred că volatilitatea criptomonedei trebuie să scadă pentru ca instituţiile să plaseze sume importante de bani. Alții, cunoscuți critici ai Bitcoin, cum este și David Rosenberg, economist şi strateg la Rosenberg Research, numesc în continuarea Bitcoin o bulă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI