Veste uriașă pentru sute de mii de români. Carantina se încheie pe 15 mai în Italia

Veste uriașă pentru sute de mii de români. Carantina se încheie pe 15 mai în Italia
Carantina se încheie pe 15 mai în Italia

Veste mult așteptată pentru cei care locuiesc în Italia! Carantina va lua sfârșit pe data de 15 mai. Visul urât al tuturor cetățenilor de acolo s-a terminat, după ce Italia a fost luni la rând cea mai afectată țară din Europa de criza sanitară.

Veste incredibil de bună! Italia își încheie carantina pe 15 mai

Italia urmează să elimine carantina pentru toți cei care intră în această țară! Concret, modificarea urmează să aibă loc începând cu data de 15 ale lunii curente, moment în care va expira ordonanța. Persoanele care vor merge în Italia nu vor mai trebui să stea în carantină, iar autoritățile au decis de curând că nu o vor mai prelungi, conform rotalianul.ro.

Cei din Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii și Israel vor trebui să îndeplinească o serie de condiții precum: să aibă certificat de vaccinare, un act din care să rezulte că a avut COVID-19 şi s-a vaccinat sau un test COVID negativ, făcut cu cel mult 48 de ore înainte.

Adeverința de vaccinare va fi valabilă preț de șase luni de la rapel sau de la doza zilnică, dacă este vorba despre serul Johnson & Johnson. De o altă situație au parte cetățenii care provin din țări din afara Uniunii Europene care trebuie să stea în carantină în Italia preț de 5-10 zile. Intrarea este interzisă doar pentru persoanele din: Brazilia, India, Bangladesh și Sri Lanka.

Precizări din partea MAE

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile italiene au anunțat prelungirea cu până la zece zile a măsurilor privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Italiene pentru persoanele care vin din Romania, măsuri valabile inițial până la data de 31 iulie a.c.

Astfel, MAE reamintește că, în conformitate cu informațiile oficiale comunicate de către autoritățile italiene, persoanelor care sosesc în Republica Italiană și care în ultimele 14 zile s-au aflat în România sau au tranzitat România li se aplică obligativitatea supravegherii medicale și autoizolării pentru o perioadă de 14 zile. Sunt exceptați de la această măsură membrii echipajelor mijloacelor de transport de mărfuri și de persoane și personalul navigant. Ministerul Afacerilor Externe continuă dialogul cu autoritățile italiene și va comunica public elementele de noutate care vor fi transmise oficial de către partea italiană.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale misiunii diplomatice și oficiilor consulare ale României în Republica Italiană: Astfel, cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523369, +390683523371, +390683523374, +390683523352; +390683523344″
(mae.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI