Veste uriașă pentru România. Suma colosală pe care o va primi țara noastră de la Uniunea Europeană prin PNRR

Veste uriașă pentru România. Suma colosală pe care o va primi țara noastră de la Uniunea Europeană prin PNRR
Câți bani o să primească România de la Uniunea Europeană

România o să primească o sumă uriașă de bani de la Uniunea Europeană pentru proiectele din Planul Național de Redresare și Reziliență. Ba chiar, țara noastră poate să ceară deja avansul, așa că mulți se vor bucura. Toate detaliile despre decizie:

Bani pentru România. Vești de ultimă oră, ce se întâmplă

O sumă de nu mai puțin de 29,2 miliarde de euro din partea UE împărțită egal între granturi nerambursabile și împrumuturi o să fie pusă la dispoziția României pentru proiectele PNRR. Astfel, țara noastră o să beneficieze de foarte mulți bani în următoarea perioadă.

Surse de la Luxemburg au dezvăluit că Planul Național de Redresare și Reziliență al României o să fie aprobat de către Consiliul de Afaceri Economice și Financiare astăzi, 28 octombrie, potrivit Antena 3. Consiliul o să își dea aprobarea și pentru planurile de relansare care aparțin de Estonia și Finlanda.

România o să primească un avans de 3,7 miliarde de euro

Aceste planuri ale celor două țări sunt bazate pe subvenții. Între timp, România poate să solicite deja un avans de 13% din suma totală. Astfel, țara noastră poate să primească prefinanțarea care ajunge la 3,7 miliarde de euro din partea Uniunii Europene.

De asemenea, Planul Național de Redresare și Reziliență vizează transformarea digitală, creșterea inteligentă, sustenabilă și favorabilă incluziunii, politicile pentru noua generație, tranziția verde, coeziunea socială și teritorială, dar și sănătatea, reziliența economică, socială și instituțională.

România a primit aprobarea după a fost impus ca toate proiectele incluse în PNRR să fie realizate și puse în practică până în anul 2026. Mai mult, țara trebuie să returneze banii luați sub formă de împrumut pe parcursul următorilor ani. Momentan nu se știe pe ce o să fie cheltuită suma imensă.

Vești bune pentru români. Câți bani mai vin de la UE

De asemenea, schema românească pentru ajutoarele de stat a fost aprobată de către Comisia Europeană pentru ca 4.000 de societăți românești care au întâmpinat mai multe probleme aduse de pandemia de coronavirus să primească sprijin și să treacă cu bine peste perioada dificilă.

Cei care își doresc să beneficieze de ajutor trebuie să demonstreze că IMM-ul care are nevoie de sprijin financiar a fost înființat înainte de 31 decembrie și a înregistrat profit pe parcursul anului 2019.

„Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 358 de milioane EUR (1,772 miliarde RON) pentru a sprijini întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-urile) afectate de pandemia de coronavirus şi de măsurile restrictive pe care guvernul român a trebuit să le pună în aplicare pentru a limita răspândirea virusului.”, a anunțat Comisia Europeană, potrivit Adevărul.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI