Veste teribilă pentru milioane de oameni. KFC renunță la carnea de pui. Ce tip de preparat se va găsi de acum înainte

de: Rosu Ioana
22 07. 2020

Compania KFC a transmis în urmă cu puțin timp vestea care a întristat miliarde de fani din întrega lume. Potrivit reprezentanților lanțului de restaurante, carnea de pui adorată de toată lumea va fi înlocuită cu meniuri create în laborator, cu ajutorul unor imprimante 3D.

Ce tip de carne vei găsi la KFC

Informațiile au fost transmise de companie, prin intermediul unui comunicat de presă publicat de „The Verge”. Scopul acestei schimbări uriașe ar fi motivarea populației către un stil de alimentație și de viață mai sănătos, dar și nevoia de a dezvolta produse mai prietenoase cu mediul.

Potrivit comunicatului transmis, compania dă lămuriri cu privire la producția de aripioare, realizată în parteneriat cu o companie specializată din Rusia. Acesta presupune folosirea celulelor de pui și de plante care vor reproduce gustul original al delicioaselor produse din carne de pui.

Primele produse de acest gen vor începe să fie vândute din această toamnă, în Moscova. Compania KFC consideră că această abordare este una etică, demnă de un „restaurant al viitorului”, neproducând suferință animalelor sau păsărilor.

Avantajele noului tip de carne produs în laboratoare

În comunicatul publicat, KFC explică ce va presupune tehnologia 3D de bioimprimare cu ajutorul celulelor de pui și a materialului vegetal.

Această tehnologie de bioprintare aditivă folosește celule de pui și material vegetal, ceea ce îi permite să reproducă gustul și textura cărnii de pui aproape perfect, fără a implica animale în proces.

Pentru realizarea acestui produs, KFC va oferi partenerului său toate ingredientele necesare, cum ar fi pesmetul și condimentele folosite deja, pentru a atinge gustul semnăturii KFC.

În acest moment, nu există alte metode disponibile pe piață care să permită crearea unor astfel de produse complexe din celulele animalor.

Metoda de bioprintare are mai multe avantaje. „Carnea bio” are exact aceleași microelemente ca șiprodusul inițial, excluzând de asemenea diferiți aditivi care sunt folosiți în agricultura tradițională și în zootehnie, creând un produs final mai curat.

Produsele din carne pe bază de celule sunt, de asemenea, mai etice, procesul de producție nepriducând niciun rău animalelor. Alături de acest plan, KFC rămâne angajat să îmbunătățească continuu bunăstarea animalelor din fermă, prin toate aspectele lanțului nostru de aprovizionare, inclusiv creșterea, manipularea, transportul și prelucrarea”, a transmis compania.