Veste șoc despre plecarea lui Sorin Oprescu din România. Când a fugit din țară, de fapt

Veste șoc despre plecarea lui Sorin Oprescu din România. Când a fugit din țară, de fapt
Când a plecat Sorin Oprescu din România?

Ce detalii se știu despre plecarea lui Sorin Oprescu din România? Acesta și-a făcut bagajele cu o vreme înainte de a afla sentința. Fostul primar general al Capitalei a fost condamnat în cursul zilei de vineri la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție. Fostul edil a fost dat în urmărire generală de Poliția Română, după ce oamenii legii nu l-au găsit la adresa de domiciliu pentru a-l aduce la închisoare.

Când a plecat Sorin Oprescu din România: detalii

Adina Anghelescu, jurnalist de investigații, a oferit detalii despre fuga lui Oprescu. Fostul primar general al Capitalei a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare.

Cel din urmă a fost dat în urmărire generală de Poliția Română, după ce oamenii legii nu l-au găsit la adresa din domiciliu pentru a-l duce în spatele gratiilor. El ar fi plecat din țară în urmă cu trei săptămâni.

În timpul acesta, autoritățile de la noi nu se fac simțite. Sorin Oprescu are acum două posibilități: rămâne pe ruta Bulgaria-Grecia ori revine în țară. Bărbatul ar avea șansa să se judece cererea de extrădare în Grecia.

De asemenea, există posibilitatea să nu fie extrădat. Adina Anghelescu a subliniat că fostul edil s-a prezentat la fiecare termen din cadrul procesului, iar decizia luată acum este modul în care își arată nemulțumirea.

,,Informaţia de ultimă oră ar fi că…”

„Informaţia de ultimă oră ar fi că Sorin Oprescu, ar fi plecat, în urmă cu trei săptămâni, pe ruta Bulgaria-Grecia, însă, deocamdată, autorităţile nu spun nimic sigur. Cert este că Sorin Oprescu are două posibilităţi.

Ori rămâne acolo şi atunci se va judeca cererea de extrădare în Grecia şi poate că are şanse de a nu fi extrădat, pentru că şi aici la Bucureşti se pregăteşte un recurs în casaţie, având în vedere această condamnare care a lăsat siderată pe toată lumea, începând cu avocaţi şi chiar jurnaliştii vechi de pe justiţie.

Chiar unii avocaţi îmi spuneau că s-a dat drumul la ghilotină (…) Evident că nu ştiu ce a gândit Sorin Oprescu, dar trebuie să luăm în considerare faptul că el s-a prezentat pe tot parcursul procesului, la fiecare termen nu a lipsit niciodată, numai că, din punctul meu de vedere, este siderantă şi motivarea.”