Veste proastă pentru șoferii de Dacia Logan și Dacia Sandero. S-a aflat acum

de: Stan Nicu
17 06. 2020

Deși sunt bine vândute în statele din Europa, modelele de la Dacia nu sunt tocmai apreciate atunci când vine vorba de siguranță, emisii de noxe sau rezistență la drum.

Vești proaste pentru șoferii de Dacia Logan și Dacia Sandero. Ce s-a aflat acum

Modelele de la Dacia, Logan și Sandero, nu sunt bine văzute de către europeni atunci când vine vorba de rezistență la drum, de siguranță sau de emisiile de noxe, deși sunt foarte populare în această parte de lume.

Pe primul loc în clasamentul mașinilor cu probleme se situează modelul Sandero de la Dacia. Acesta,  conform unor teste realizate de specialiștii britanici, are cele mai mari șanse de a se strica în primii ani de când a fost cumpărată. Astfel, una din cinci mașini Dacia Sandero nu vor trece testul de siguranță. Asta înseamnă că sunt șanse de 21% ca achiziționarea unui Sandero să fie o investiție proastă pe termen lung.

Veste proastă pentru șoferii de Dacia Logan și Dacia Sandero. S-a aflat acum. Sursa foto: pickwell.ro

Citroen C4 Grand Picasso, locul doi în topul mașinilor cu probleme

Pe locul doi în topul mașinilor cu probleme se regăsește Citroen C4 Grand Picasso. Acesta are 20,9% șanse să pice testele de siguranță.

Pe locul trei, din nefericire, se regăsește cel mai popular model din România, Dacia Logan. Propietarii care îl cumpără au 20,3% șanse ca mașina să nu treacă de testul MoT. Acest test evaluează fiabilitatea pe termen lung a mașinii.

Lexus, cea mai fiabilă marcă

Modelele Touran și Passat de la producătorul Volkswagen completează topul mașinilor cu probleme. Acestea din urmă nu îndeplinesc criteriile de siguranță. La polul opus, fiind cele mai fiabile mașini în aceleași condiții, se regăsesc automobilele mărcii Lexus.

Topul mașinilor cu probleme a fost efectuat în baza datelor colectate de la centrele de testare din Marea Britanie. Au fost luate pentru evaluare mașini înmatriculate pentru prima dată în anul 2016 și verificate după trei ani de exploatare. Rezultatele au fost făcute publice de către jurnaliștii de la The Sun.