04 aug. 2021 | 08:08

Veste proastă pentru locuitorii din sectorul 1. Vor plăti mai mult pentru curățenie?!

News
Veste proastă pentru locuitorii din sectorul 1. Vor plăti mai mult pentru curățenie?!
Clotilde Armand și contracul de la miezul nopții în Sectorul 1

Într-o întorsătură de situație, Clotilde Armand anunța semnarea unui contract de salubrizare la miezul nopții. Reamintim că Sectorul 1 al Capitalei încă se află sub starea de alertă medicală. Firma semnatară a noului contract, RER Ecologic Service Bucureşti Rebu SA., a apărut peste noapte în afacerea cu gunoaiele din Sectorul 1.

Contracul de la miezul nopții în Sectorul 1

După ce ROMPREST reușea să câștige în instanță un proces greu și pe sume foarte mari. Clotilde Armand reușea să impună starea de alertă medicală în Sectorul 1.

Lucrurile nu s-au rezolvat, dar primarul semna un contract, fără licitație, ci prin atribuire directă unei alte companii, dar  pe o perioadă limitată.

Compania, SC Brai-Cata SRL, a ridicat mari semne de întrebare, având în vedere legăturile suspecte cu persoane, cel puțin dubioase. Contractul cu Brai-Cata era semnat doar pentru o anume parte a gunoiului din sector.

Nici așa nu s-au rezolvat problemele gunoaielor. Asta până de curând, sau cel puțin așa declară Clotilde Armand. Luni noaptea, surprinzător, Clotilde Armand anunța semnarea unui nou contract de salubrizare, de data asta cu RER Ecologic Service Bucureşti Rebu SA. Semnarea contractului s-a făcut la ceas de seară, iar anunțul era făcut chiar de Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

„După mai multe obstacole şi bătălii, am reuşit în urmă cu câteva minute să semnez contractul de salubrizare pentru perioada stării de alertă cu firma RER Ecologic Service Bucureşti Rebu SA.

Dacă vrem cu adevărat să facem reformă în România, trebuie să renunţăm la contractele păguboase şi să găsim parteneri oneşti”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Locuitorii Sectorului 1 vor plăti mai mult

Odată cu semnarea acestui contract, Clotilde Armand justifica demersul prin faptul că sumele ce vor fi plătite către companie sunt mai mici, în comparație cu ce se plătea înainte către ROMPREST. Numai că realitatea este cu totul alta.

În același anunț de pe Facebook, Clotlide Armand dădea și câteva sume comparative între cele două firme, ROMPREST și RER Ecologic Service Bucureşti Rebu SA.

„Diferenţa de preţ dintre tarifele Romprest, în baza unui contract pe 25 de ani, şi cele RER, pe perioada stării de alertă, este de 5 milioane de lei pe lună sau 60 de milioane de lei pe an.

Bani pe care putem să-i investim în şcoli, spitale, în parcuri, în spaţii verzi, străzi, monumente istorice, în viitorul nostru şi al copiilor noştri”, preciza Clotilde Armand.

Dar noi calcule și surse din interiorul primăriei spun că, în realitate, locuitorii sectorului vor plăti mai mult, nu mai puțin. În urma unei analize pe contract, cei de la Bugetul.ro au aflat care sunt de fapt sumele reale pe care Clotilde Armand le va plăti către noua firmă de salubritate.

Publicația spune că pentru un serviciu de 20 de zile, contractual, Primăria Sectorului 1 va plăti către RER suma de  7.663.972 de lei (fără TVA).

Pentru aceleași servicii Primăria plătea celor de la ROMPREST 6.855.030 lei (fără TVA). Diferențele sunt de aproximativ 11.8%, cu alte cuvinte RER taxează mai scump, în comparație cu ROMPREST.

PlaySport
Ultimul clip cu Corduneanu în viață! Ce a apărut pe pagina de TikTok a văduvei interlopului
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj FOTO
Ego.ro
SCANDAL! EA e amanta care i-a spart casa celebrului milionar român! Nu are pic de rușine!
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Cancan.ro
Cum a scris 'canadianul' TJ Miles numele Alexandrei Duli, pe bilețelul de nominalizare la Survivor All Stars. Războinica a crezut că e o glumă!
Stirile PROTV
Tentativă de asasinare a lui Zelenski. Presupusul criminal, un polonez, s-a oferit să ajute serviciile speciale ruse
Romania TV
Alex Ciucu este cel mai fidel... amant. Soțul Alinei Sorescu se iubește cu aceeași femeie ca și în urmă cu 11 ani. Ea este o cunoscută vedetă TV!
Capital.ro
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
EVZ.ro
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
Adevarul
Ce trebuie să facem cu molozul și alte deșeuri din construcții. Depozitarea ilegală poate aduce sancțiuni uriașe
BZI.ro
Cât costă să petreci 1 Mai în complexul Andreei Esca! Vilele luxoase sunt în Valea Zânelor
Spynews.ro
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Trebuie neaparăt să stii asta daca ești client BCR. Banca aduce o serie de modificări pentru toți cei care dețin conturi
Redactia.ro
"Am intrat în biroul lui Ancelotti și a început să plângă!" Transferul care i-a "rupt" sufletul italianului
Digisport.ro
O româncă trage un semnal de alarmă: „Nu mai e de trăit în Italia”. Ce fenomen periculos a observat
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
Digi24
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se poată călugări și de-acum vor trăi doar din mila altora
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Ieșenii s-au înghesuit la catafalcul lui Costel Corduneanu. Cei mai cunoscuți maneliști au cântat la priveghi
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. De ce nu vrea Alexandra Velniciuc să aibă copii. Actrița are o căsnicie de mai bine de 20 de ani cu Șerban Puiu / VIDEO
Spynews
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Capital.ro
Care sunt alimentele alcaline și care sunt acide. Medic: ”Chiar dacă nu credeați, asta se întâmplă!”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
A ÎNCEPUT RĂZBOIUL! Alertă la NIVEL MONDIAL
Mediaflux
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro