Veste proastă pentru bucureșteni. Ce taxe suplimentare îi așteaptă de la 1 ianuarie 2022

Veste proastă pentru bucureșteni. Ce taxe suplimentare îi așteaptă de la 1 ianuarie 2022
Taxe noi pentru bucureșteni de la 1 ianuarie 2022

Noi vești proaste pentru bucureșteni! Cei care locuiesc în Capitală au parte de taxe suplimentare. Noile modificări și alți bani scoși din buzunare vin în prim-plan chiar de la 1 ianuarie 2022. Despre ce este vorba?

Bucureștenii se pregătesc de taxe suplimentare de la 1 ianuarie 2022

Anul 2022 nu începe cu vești bune pentru bucureșteni. Taxa pentru parcarea de reședință crește în anul care se apropie cu pași repezi de la 84 de lei/an la 600 de lei pentru cetățenii care locuiesc în centru. Cei care locuiesc la periferie nu vor mai scoate din buzunare 37 de lei/an, ci 300 de lei, arată hotnews.ro.

Nouă schimbare vine pentru cei care sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire și care ar putea să plătească aproape cu 70% mai mult pentru gigacalorie, astfel că factura la încălzire aproape că va fi dublă.

  • La acest consum mediu, de 1 gigacalorie pe cameră, factura crește astfel:

o garsonieră – consum de 1 gigacalorie, factura crește de la 164 la 280 lei;
un apartament de două camere – la consum de două gigacalorii, factura crește de la 328 la 560 lei;
un apartament de trei camere – la un consum de 3 gigacalorii, factura crește la 492 lei la 840 lei;

Obligații pentru cetățenii din Sectorul 2

Cetățenii din Sectorul 2 au obligația să încheie contracte individuale cu operatorul de salubrizare. Dacă nu vor face acest lucru, vor plăti o taxă de 21.27 de lei/lună, dublu față de anul curent. Consiliul General a aprobat creșterea taxei pentru parcările de reședință pe data de 27 aprilie.

Schimbările sunt diferite în funcție de zonă, începând din anul 2022. Pentru zona A avem taxa de 600 de lei/an, pentru zona B avem 500 de lei/an, pentru zona C avem 400 de lei/an și pentru zona D cei care locuiesc în București trebuie să plătească 300 de lei/an. Concret, în centrul orașului desigur că este mai scump, iar bucureștenii care locuiesc la periferie scapă mai ieftin.

Unde ajung banii?

”La solicitarea primarilor de sector din București, în Consiliul General s-a votat azi și majorarea taxelor pentru parcările de reședință. Aceste taxe vor crește efectiv începând cu 2022 și vor ajunge până la o sumă cuprinsă între 300 și 600 de lei pe an, în funcție de zonă.

E de subliniat că banii din aceste taxe ajung la primăriile de sector, iar primarii de sector au cerut majorarea acestor taxe pentru creșterea bugetelor sectoarelor, urmând astfel să se asigure și mai buna întreținere a acestor parcări”, a precizat Nicușor Dan prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook din aprilie 2021.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI