01 iul. 2020 | 12:02

Veste importantă pentru români. Ce se întâmplă pe Transfăgărășan de la 1 iulie

News
Veste importantă pentru români. Ce se întâmplă pe Transfăgărășan de la 1 iulie
Veste importantă pentru români. Ce se întâmplă pe Transfăgărășan de la 1 iulie

Că minunea ce se numește ”Şoseaua Transfăgărășan” este unul dintre cele mai frumoase drumuri din România, dar şi din Europa, deja este un lucru cert. Pe aici, anual, mii de turişti merg pe traseu, iar pentru pasionaţii de maşini este raiul pe pământ., pentru că oferă un peisaj de vis şi multe serpentine, unde îşi pot testa maşinile.

Veste importantă pentru români doritori de senzații tari

Din păcate, programul de acces pe celebra șosea a fost, până astăzi închis, astfel că în perioada 4 noiembrie 2019 – 30 iunie 2020, DN 7C – Transfăgărășan a fost închis pe sectorul de drum cuprins intre kilometrul 104, de la Piscu Negru, județul Arges, și până la kilometrul 130,8, la Bâlea Cascadă, în județul Sibiu. Dar, veștile bune vin, astfel că, începând de astăzi, 1 iulie, șoseaua a fost redeschisă traficului.

Ce se întâmplă pe Transfăgărășan de la 1 iulie

Anunțul mult așteptat de aventurieri, a fost dat printr-un comunicat de administratorii acestui tronson, CNAIR, anunțul venind și cu anumite recomandări și avertizări asupra prezenței urșilor în zona respectivă.

„Miercuri, 01 iulie 2020, începând cu ora 8:00, circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan, între Piscul Negru şi Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), se va deschide pentru toate categoriile de autovehicule, în intervalul orar 07:00-21:00. Pentru siguranţa participanţilor la trafic, circulaţia rutieră este interzisă pe timpul nopţii între orele 21:00 – 07:00. Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile de trafic, mai ales având în vedere instabilitatea atmosferică ce duce la apariţia de fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea”, au anunțat cei de la CNAIR.

Prezenţa urşilor în apropierea părţii carosabile nu este ceva neobișnuit, cel puțin nu în ultima vreme, de aici și atenționările CNAIR pentru turiștii care vor tranzita zona, aceștia fiind sfătuiți să nu se apropie de animale, să nu le hrănească şi să informeze imediat autorităţile de prezenţa acestora.

Așa că drum întins pe Transfăgărășan și atenție la urși!

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Băncile din România sunt obligate. Anunț pentru toți românii care au credite la bancă
Capital.ro
Veste bună pentru turismul românesc: Noua autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Servicii medicale fără card de sănătate! Decizia CNAS luată la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro