Veste importantă făcută de Wizz Air. Care sunt rutele noi de pe aeroportul din Brașov

de: Stan Nicu
07 04. 2023

Veste importantă făcută de Wizz Air pentru românii care călătoresc în străinătate. Compania a anunțat care sunt rutele noi de pe aeroportul din Brașov. Pe ce destinații se va zbura de pe noul aeroport.

Wizz Air a făcut anunțul. Pe ce destinații va zbura de pe aeroportul Brașov-Ghimbav

Compania aeriana Low-cost Wizz Air a anunţat, ieri, primele două destinaţii pe care le va opera de pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav.

Astfel cei interesați să zboare de pe noul aeroport din Brașov trebuie să știe că Wizz Air va opera curse spre Londra (Luton) şi Dortmund.

De când se vor opera noile curse

Primul zbor Wizz Air de pe Aeroportul Braşov-Ghimbav spre Londra (Luton) este programat a avea loc pe data de 2 august, iar spre Dortmund în 2 septembrie, conform unui comunicat de presă transmis de Consiliul Judeţean Braşov.

De asemenea, spre Londra vor exista zboruri dus-întors în fiecare zi de luni, miercuri şi vineri, în timp ce spre şi dinspre Dortmund, Germania, se vor face curse în fiecare zi de marţi şi sâmbătă.

De unde se pot cumpăra bilete

Biletele sunt disponibile la vânzare pe site-ul companiei, începând de joi, 6 aprilie, ora 14:00.

Alexandru Anghel, directorul general al Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav” R.A., este cel care a adus Wizz Air la Brașov, purtând discuţii cu oficialii companiei de zbor pe parcursul ultimilor ani. Astfel, primele rezultate se concretizează acum, cu primele destinaţii anunţate.

Wizz Air va opera și pe alte destinații

„După îndelungi analize şi negocieri aprofundate, am ajuns în punctul în care am agreat cu conducerea WIZZ Air termenii unui acord oficial. Sperăm că cele două destinaţii sunt doar primele dintr-un număr mai mare pe care ne dorim să-l acopere această companie importantă la nivel european”, a declarat Alexandru Anghel.

Mulți brașoveni sunt plecați în Anglia

„Ne bucurăm că putem anunţa în acelaşi timp cu compania WIZZ Air lansarea primelor curse aeriene spre destinaţii aşteptate de braşoveni şi de comunităţile de români din Anglia şi Germania. Astfel, Londra – cu Aeroportul Luton este o destinaţie practic obligatorie pentru o companie aeriană care zboară de la Braşov, având în vedere că potrivit datelor oficiale în capitala Marii Britanii trăiesc, muncesc şi învaţă oficial peste o sută de mii de români, între care foarte mulţi sunt braşoveni.

Cu destinaţia Dortmund acoperim nevoie de mobilitate aeriană pentru comunităţile de români din partea de vest a Germaniei. Dortmund este al optulea oraş din Germania raportat la numărul de locuitori, este un centru universitar important şi o destinaţie care sunt convins că va suscita un interes deosebit din partea potenţialilor călători din judeţul Braşov şi din judeţele învecinate”, a spus la rândul său, Adrian-Ioan Veştea, reprezentantul Consiliului Judeţean Braşov.