Veste excelentă pentru milioane de cetățeni care locuiesc la bloc. Ce ajutor vor primi de la stat

Veste excelentă pentru milioane de cetățeni care locuiesc la bloc. Ce ajutor vor primi de la stat

În fiecare iarnă, milioane de cetățeni suferă din cauza temperaturilor scăzute din apartamente, ca urmare a veșnicelor probleme apărute la sistemul de termoficare din București. Pentru că acest an este anul schimbărilor, liderul ALDE, candidat la Primăria Capitalei, le promite bucureștenilor centrale termice de bloc sau de apartament.

Ajutor de la primărie pentru milioane de bucureșteni

Pentru că se apropie alegerile locale, Călin Popescu profită de această ocazie pentru a fi mai aproape de nevoile cetățenilor din București, promițându-le ajutoare considerabile din partea primăriei.

În cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, de la Antena 3, difuzată marți seara, liderul ALDE a vorbit despre insuccesele actualului edil al Capitalei și despre cât ar mai dura pâna s-ar rezolva problema lipsei de căldură și apă caldă în miezul iernii, situație cu care milioane de cetățeni se confruntă an de an.

Sursă: nwradu.ro

Doamna Firea continuă să meargă pe o cărare bătută și anume reparația și modernizarea sistemului de termoficare din București care, după calculele pe care le-am făcut, va mai dura – în ritmul în care s-a lucrat până acum – încă 400 de ani. Nu-i o glumă! Asta demonstrează calculele matematice.

Sigur că s-ar putea face în 20 de ani, dar la limita anului 2050, deci peste 30 de ani, România, datorită faptului că este membră UE, nu va mai putea folosi combustibili fosili. Deci, toți banii pe care îi băgăm astăzi în sistemul de termoficare pentru a repara și moderniza cei 1.000 de kilometri de conducte magistrale și cei 3.000 de kilometri de conducte de distribuție sunt bani băgați în pământ care se pierd” a afirmat liderul ALDE.

Pierderi uriașe de apă caldă pe oră

Călin Popescu Tăriceanu a continuat cu explicațiile, demonstrând că tot bugetul alocat reparațiilor rețelei de termoficare se traduc în bani irosiți, deoarece costurile ar atinge sume colosale care ar putea fi investite în alte sisteme mai moderne. Acesta oferă ca și soluție alternativă instalarea centralelor de apartament și bloc, putând fi asigurate de primărie.

„Nu mai vorbesc de faptul că sistemul de termoficare astăzi, conform comunicatului dat de RADET, pierde 2,2 milioane de tone de apă caldă pe oră, ceea ce este uriaș. Deci cheltuielile estimate pentru modernizarea rețelei de termoficare și a centralelor termice este de peste 3 miliarde de euro, bani care se irosesc.

Și propunerea mea diferă diametral: eu propun să se instaleze centrale termice de apartamente sau de bloc care să fie subvenționate de primărie”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la Sinteza zilei, potrivit antena3.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI