Veste de ultimă oră pentru Simona Halep și tenisul feminin! Planul WTA a fost aflat

După o perioadă de incertitudini, revenirea turneelor de tenis este tot mai aproape. Astfel, jucătoarele din WTA și jucătorii din ATP sunt aproape să stabilească data exactă a primei competiții din circuit.

Veste de ultimă oră pentru Simona Halep și tenisul feminin!

Spaniolii de la Marca au aflat planul WTA pentru revenirea tenisului. Suspendate până la 31 iulie, turneele se vor relua în luna august, au aflat jurnaliștii iberici. De aceea, oficialii ATP și WTA vor avea o întâlnire video cu sportivii, printre care și Simona Halep. Discuția este programată peste fix o săptămână, 10 iunie, pe aplicația Zoom.

Chiar dacă mai sunt multe turnee de desfășurat din august și până în noiembrie, oficialii forurilor din tenis vor să confirme, în principal, turneele majore. Deocamdată, Wimbledon a fost anulat, în timp ce Roland Garros și-a modificat data, la sfârșit de septembrie. Ar urma să aibă loc între 20 septembrie și 4 octombrie.

Dacă totul decurge conform planului, Simona Halep și celelalte jucătoare vor avea timp de acomodare și înainte de US Open, la competițiile de la Toronto/Montreal și Cincinnati. Este greu de crezut că Simona va participa la Washington și Winston-Salem, turnee de mâna a doua.

Oficialii ATP și WTA au un plan secundar

În cazul în care pandemia va continua până în august în SUA, acolo unde problemele sunt mai mari decât în Europa, turneele americane vor fi anulate. În aceste condiții, doar Roland Garros se va mai desfășura în acest an, preferatul Simonei Halep. Competiția s-ar putea desfășura cu spectatori, așa cum au anunțat francezii.

Înainte de Openul Franței ar urma să mai aibă loc alte două turnee importante pe zgură, Roma și Madrid, la ultimul fiind patron chiar Ion Țiriac.

Protocolul pentru călătoriile spre și de la turnee va fi stabilit pe 18 iunie, după o săptămână de la stabilirea revenirii tenisului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI