28 mai 2022 | 09:14

Veste de ultimă oră din războiul Rusia – Ucraina. Răsturnare de situație, ce decizie o să ia ucrainenii

News
Veste de ultimă oră din războiul Rusia - Ucraina. Răsturnare de situație, ce decizie o să ia ucrainenii
Armata ucraineana, nevoita sa se retraga din Luhansk?

Este răsturnare de situație în ceea ce privește războiul din Ucraina. Vești de ultimă oră din războiul Rusia-Ucraina arată că armata ucraineană s-ar putea să fie nevoită să se retragă din regiunea Luhansk pentru a evita să fie capturată, întrucât trupele ruse continuă să avanseze în estul ţării.

Răsturnare de situație în războiul din Ucraina. Rusia ocupă tot mai mult teritoriu în est

Armata lui Vladimir Putin ocupă tot mai mult din teritoriul de est al țării invadate, astfel că ucrainenii s-ar putea retrage din regiunea Luhansk.

O retragere a armatei din Ucraina l-ar putea aduce pe preşedintele rus Vladimir Putin mai aproape de obiectivul său de a cuceri în întregime regiunile Luhansk şi Doneţk, situate în estul Ucrainei. Este foarte posibil, pentru că trupele ruse au câştigat teren în cele două zone cunoscute sub numele de Donbas.

Guvernatorul Luhansk anunță că armata încă rezistă

Serhiy Gaidai, guvernatorul din Luhansk, a anunțat că trupele ruse au intrat în Sievierodonetsk, cel mai mare oraş din Donbas încă deţinut de Ucraina, după ce au încercat să prindă în capcană forţele armatei ucrainene timp de câteva zile. Serhiy Gaidai a spus că 90% din clădirile din oraş sunt avariate.

„Ruşii nu vor reuşi să captureze regiunea Luhansk în următoarele zile, aşa cum au prezis analiştii”, a declarat Serhiy Gaidai pe Telegram, făcând referire la Sievierodonetsk şi la oraşul Lysychansk, aflat de cealaltă parte a râului Siverskiy Donets, scrie Mediafax.

„Vom avea suficientă forţă şi resurse pentru a ne apăra. Cu toate acestea, este posibil ca, pentru a nu fi încercuiţi, să fim nevoiţi să ne retragem„, recunoaște Serhiy Gaidai.

Ce controlează armata rusă acum

Reprezentanţii separatişti proruşi anunță că în prezent controlează Lyman, un nod feroviar la vest de Sievierodonetsk. De asemenea, Ucraina a anunțat că Rusia a capturat cea mai mare parte din Lyman, dar că forţele sale blochează un avans spre Sloviansk, în sud-vestul țării.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a spus că Ucraina îşi protejează teritoriul „atât cât ne permit resursele noastre actuale de apărare”. Armata ucraineană a informat că a respins vineri opt atacuri în Doneţk şi Luhansk, distrugând mai multe tancuri şi vehicule blindate.

Volodimir Zelenski spune că Donbasul nu va fi al rușilor

„Dacă ocupanţii cred că Liohan şi Şievierodoneţk vor fi ale lor, se înşeală. Donbasul va fi ucrainean”, a declarat Volodimr Zelenski într-un mesaj.

Nu în ultimul rând, trupele ruse au avansat după ce au străpuns liniile ucrainene săptămâna trecută în oraşul Popasna, situat la sud de Sievierodonetsk. Astfel, forţele terestre ruseşti au capturat mai multe sate la nord-vest de Popasna, conform Ministerul britanic al Apărării.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro