Veste de ultimă oră despre pensiile speciale. Anunțul Ralucăi Turcan

Veste de ultimă oră despre pensiile speciale. Anunțul Ralucăi Turcan
Raluca Turcan, anunț despre pensiile speciale

Raluca Turcan a făcut un anunț de ultimă oră cu privire la pensiile speciale ce îi interesează pe milioane de români. Ministrul Muncii a vorbit despre tema recalculării pensiilor speciale din justiție la finalul convorbirilor avute cu ministrul Justiției, Stelian Ion.

Raluca Turcan, anunț de ultimă oră despre pensiile speciale

Raluca Turcan a mărturisit că există o deschidere pentru a veni cu o nouă variantă de sistem de pensii. De asemenea, ministrul Muncii le-a explicat românilor că nu va dezvălui variantele ce au fost găsite până nu va fi pusă la punct o formă finală.

„În interiorul unui grup de lucru vom face proiecţii, calcule, vom pune cifrele în analiză, iar la final va rezulta o variantă finală. Cert este că am găsit deschidere şi avem un punct de vedere care pleacă din sistem, astfel încât în momentul în care vom veni cu o nouă variantă de sistem de pensii speciale cei care sunt beneficiari să aibă cunoştinţă de aceste propuneri şi în acelaşi timp şi toleranţă faţă de propunerile cu care vom veni.

Am agreat împreună cu ei să nu discutăm public variantele pe care le-am agreat astăzi şi să venim la final cu varianta finală, cu propunerea finală, întrucât CSM este o structură colegială, presupune avansarea unor negocieri şi discuţii în interiorul CSM.”, a declarat Raluca Turcan, citată de Agerpres.

Declarația pe care o așteptau mulți români. Când va fi gata, de fapt, varianta finală de recalculare a pensiilor speciale

Mai mult, atunci când vine vorba despre recalcularea pensiilor speciale, Raluca Turcan a susținut că există îngrijorare în rândul sistemelor beneficiare. Ministrul Muncii a declarat că nu vor exista variante intermediare de prezentare, așa că varianta finală va fi comunicată celor ce sunt vizați.

„De asemenea, existând să spunem şi un sentiment de îngrijorare în rândul sistemelor beneficiare de pensii speciale este firesc ca lor să le fie prezentată varianta finală şi nu variante intermediare, întrucât legislaţia nu se face la televizor sau în presă, o pregătim aici şi comunicăm împreună cu ei. (…)

Am agreat astăzi un lucru împreună şi cu ministrul Justiţiei, şi anume în momentul în care vorbim de recalculare a pensiilor, această recalculare se realizează asupra tuturor pensiilor, fie că vorbim de pensiile din sistemul judiciar, fie că vorbim de celelalte pensii. (…) În rest, detalii legate de ce valoare a veniturilor sau care este perioada de referinţă, aspectele acestea ţin de discuţiile interne”, a adăugat Raluca Turcan.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI